Izađite na balkone pozdravite šampione

Golijada na Maksimiru, slijedi proslava na Trgu bana Jelačića

Nove stare prvake Hrvatske došlo je pozdraviti gotovo 20 tisuća navijača, koji su tijekom svih devedeset minuta pjesmom uveličali proslavu naslova prvaka
Ceremonija dodjele pehara Dinamu, osvajaču SuperSport Hrvatske nogometne lige Marko Lukunic/PIXSELL

Na oproštaju od na kraju uspješne sezone u kojoj su osvojili sva tri domaća trofeja, nogometaši Dinama odigrali su 3:3 protiv posljednjeplasiranog Rudeša. Nove stare prvake Hrvatske došlo je pozdraviti gotovo 20 tisuća navijača, koji su tijekom svih devedeset minuta pjesmom uveličali proslavu naslova prvaka.

Trener Sergej Jakirović odmarao je najjače snage i izmiješao je početni sastav, u kojem su se većinom našli igrači s manjom minutažom te juniori. Gosti iz Rudeša to su iskoristili i na oproštaju od najvišeg razreda hrvatskog nogometa izvukli remi odigravši 3:3.

Igor Kralj/PIXSELL

Filip Brodić je u 24. minuti doveo Dinamo u vodstvo, a samo četiri minute kasnije Fran Topić vraća stvari na početak. Takuro Kaneko (36) i Sandro Kulenović (52) povisuju na 3:1. No, bilo je to daleko od kraja, jer u smiraj utakmice Rudeš golovima Petkovića (77) i Jana Doležala (86) dolazi do izjednačenja.

Nakon slavlja na Maksimiru, velika fešta slijedi na Trgu bana Jelačića na koji igrači dolaze u otvorenom autobusu.

Grad Zagreb
Sport