Gojun: Nadam se da ćemo biti dobar tim kao hrvatski nogometaši

Rukometaši se pripremaju za Svjetsko prvenstvo
jakov gojun Sanjin Strukić/PIXSELL

Hrvatska reprezentacija u Poreču se priprema za Svjetsko prvenstvo, a uvertira nadolazećem natjecanju bit će Croatia Cup na kojem će uz domaćina Hrvatsku od 6. do 8. siječnja nastupiti Sjeverna Makedonija i Izrael.

Hrvatski reprezentativac Jakov Gojun ističe važnost ovakvih pripremnih utakmica.

– Svi znamo što nam je činiti, prije svega da se dobro pripremimo ovih desetak dana, da ostanemo svi zdravi i da dočekamo prvu utakmicu na Svjetskom prvenstvu. Te utakmice uvijek dobro dođu da se isprobaju neke varijante. Trener će nas puno rotirati da vidi na koga će se moći osloniti i tko je spreman, kazao je Gojun, dodavši da je bitno da reprezentacija bude “dobar tim”.

– Uvijek me impresioniraju naši nogometaši, otkad je došao Zlatko Dalić oni dišu kao jedan. Nadam se da ćemo i mi biti takvi.

Hrvatska prvu utakmicu igra u petak protiv Sjeverne Makedonije (20:15 sati) koja je također sudionik Svjetskog prvenstva.

– Sada smo dobili teškog, nezgodnog protivnika. Ali imamo vremena da se dobro spremimo, prve utakmice su uvijek teške. Puno bi značilo da dobijemo tu prvu utakmicu, da dobijemo dobar vjetar u leđa za prvenstvo, kazao je Gojun na kraju.

Nakon petka i otvaranja Croatia Cupa, u subotu igraju Sjeverna Makedonija i Izrael, a u nedjelju Hrvatska i Izrael. Sve se utakmice igraju u dvorani Žatika s početkom u 20:15 sati.

 

Hrvatska
Sport