Giovanni Cernogoraz pobjednik Kupa Hrvatske

str-kup-1

Za vikend je u Lukavcu održano Finale Kupa Hrvatske u streljaštvu- disciplina trap uz sudjelovanje najboljih hrvatskih strijelaca koje su predvodili olimpijski pobjednici iz Londona i Rio de Janeira Giovanni Cernogoraz i Josip Glasnović.

Nakon subotnje tri serije, u nedjelju su strijelci otpucali još dvije serije nakon kojih je bilo poznato koja šestorica veličanstvenih ulaze u finale, gdje su najbolje „glinenjake“ gađali Giovani Cernogoraz koji je s 46 pogodaka došao do naslova najboljeg potvrdivši kako je pred Europsko prvenstvo u dobroj formi.

-Zadovoljan sam, jer sam dobro ušao u natjecanje s dvije 25, no onda je u posljednjoj seriji započelo nevrijeme koje je utjecalo na nešto lošiju seriju. Budući da je ovo bilo posljednje natjecanje uoči Europskog prvenstva moram biti zadovoljan, potrebno je još poraditi na nekim sitnicama- rekao nam je Giovanni Cernogoraz kojeg uz Europsko prvenstvo, očekuje i Svjetsko prvenstvo.

Uz Cernogorza, naslovom najbolje okitila se i članica Streljačkog kluba Plemenitaš Una Sedmak.

-Pobjeda mi nije toliko bitna, jer krajnjim rezultatom nisam zadovoljna. Budući da dobro radim i treniram, nadam se da će u budućnosti rezultati biti još bolji- kazala je Una Sedmak.

Uz seniore i žene, na natjecanju su sudjelovali i juniori kod kojih je najbolji bio Josip Pavošević, dok su temeljem rezultata ostvarenih kroz četiri kola Kupa naslov u ekipnoj konkurenciji ponijeli strijelci velikogoričkoga Gorda.

Zadovoljan natjecanjem koje je održano na novim strojevima, koji su bili jedan od uvjeta za ovo domaćinstvo bio je i Željko Vađić.

-Zadovoljstvo je imati nove strojeve i organizirati ovakvo natjecanje. Grad i sportska Zajednica to su prepoznali te sada opet možemo organizirati najveća natjecanja. Vjerujem kako se možemo nadati da i u budućnosti organiziramo ovakva natjecanja na našem strelištu u Lukavcu- rekla je legenda turopoljskog, ali i hrvatskoga streljaštva Željko Vađić.

Kako je bilo na natjecanju u Lukavcu pogledajte u našoj GALERIJI.

REZULTATI
SENIORI: 1. Giovanni Cernogoraz, 2. Radovan Abramović, 3. Ante Glasnović, 4. Josip Glasnović, 5. Eni Jugovac, 6. Kristijan Kancelar
ŽENE: 1. Una Sedmak, 2. Ana Baban, 3. Natali Banko, 4. Sara Marija Gmižić
JUNIORI: 1. Josip Pavošević, 2. Matija Kečkeš, 3. Matej Vukoić, 4. Matija Vlašiček
EKIPNO: 1. SD Gord, 2. SK Novi Zagreb, 3. SK Gusar Novigrad

Hrvatska
Sport