Gimnazije se u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji otvaraju, a ne zatvaraju

Čazma i Grubišno Polje neće ostati bez gimnazijskih odjela, a u Bjelovaru se prvi put uvodi smjer sportske gimnazije
WhatsApp_Image_2022-05-20_at_11.44.14_AM_(1) Bjelovarsko-bilogorska županija

Broj gimnazijskih odjela u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji ove se jeseni neće smanjiti, nego će se povećati, a kako je najavljeno, Čazma i Grubišno Polje neće ostati bez gimnazijskih odjela, a u Bjelovaru se prvi put uvodi smjer sportske gimnazije.

-U Grubišnom Polju i Čazmi ostaje opća gimnazija, a odustalo se i od smanjenja razrednih odjela s tri na dva. Uz to, prvi put odobren je upis u jedan razred sportske gimnazije u Bjelovaru- istaknuo je župan Marušić na konferenciji za novinare u društvu gradonačelnika Čazme i Grubišnog Polja.

Ta županija ima najmanji postotak upisa u gimnazijske programe.

-Naš prosjek je 20 posto, državni prosjek je 30 posto, a prosjek Europske unije je 50 posto. Tako da treba raditi da se taj postotak počne dizati- istaknuo je župan Marušić.

Čazmanski gradonačelnik Dinko Pirak pohvalio je suradnju i zajednički nastup županije i jedinica lokalne samouprave, što je, dodao je, bila karika koja je nedostajala u mandatu bivšeg župana Damira Bajsa.

-Siguran sam da ćemo mi u Čazmi gimnazijski razred upisati u broju u kojem je to potrebno i da Čazmanci neće morati odlaziti u neke druge gradove- poručio je gradonačelnik Pirak, a gradonačelnik Grubišnog Polja Zlatko Mađeruh rekao je da se u tom gradu posljednjih godina povećava broj učenika koji se upisuju u gimnaziju.

-Gašenje gimnazije predstavljalo bi rizik da nam mladi odu, a ovim putem na neki način osiguravamo njihov ostanak- istaknuo je gradonačelnik Mađeruh.

Hrvatska
Ostalo
Regija