Gastrovlog po Zagrebačkoj županiji

Nagrađivana turistička novinarka, spisateljica i antropologinja Andrea Pisac udružila je snage s Turističkom zajednicom Zagrebačke županije kako bi stranim posjetiteljima otkrila čari autohtone hrane zagrebačkog zelenog prstena.

Dvije epizode vloga “In Zagreb CountywithAndrea Pisac: gourmetweekend” na brz, razigran i duhovit način dočaravaju lokalne gastroenološke adute. Od autohtonih jela i vina preko kulturno-povijesnog miljea iz kojeg su iznikli pa sve do neobičnih i manje poznatih štikleca.

10 lokacija prikazanih na vlogu dio su već postojećeg projekta “Okusi zagrebačkoga kraja”.Brendirani u sklopu nacionalnog projekta “Okusi hrvatske tradicije“ u ponudi tijekom cijele godine imaju najmanje šest jela, od čega su najmanje dva glavna jela s popisa gastronomske baštine Zagrebačke županije kreiranih u dva sezonska jelovnika (proljeće/ljeto i jesen/zima), te šest pića lokalnih proizvođača, od čega najmanje četiri etikete vina.

Vlog se može vidjeti na Facebook stranici Zagreb Honestly: prva epizoda i druga epizoda.

Kao u svom cjelokupnom turističkom radu, i u ovom se vloguAndrea Pisac obraća stranim posjetiteljima na engleskom jeziku. Njezina posvećenost promoviranju Hrvatske u svijetu najbolje se vidi na blogu Zagreb Honestly, kojeg je pokrenula 2014 i koji je od tada izrastao u jedan od svjetski najpopularnijih putopisnihblogova o Hrvatskoj.

Kao antropologinja, Andrea se posebno zalaže za promicanje kulturne baštine a za svoj izniman doprinos kulturi i turizmu grada Zagreba ove je godine primila i Nagradu Grada Zagreba.

 

Hrvatska
Ostalo
Zagrebačka županija