GASTRO: Sladoled od zamrznute banane, osvježavajuća poslastica za manje od 5 minuta!

2021-07-22-gastro-sladoled-banana

Umjesto klasičnog sladoleda koji je, osobito u svojim industrijskim inačicama, redovito i kalorijska bomba, napravite fini kremasti sladoled čija je osnova obična banana koja će slastici dati neophodnu kremastu volumen i teksturu, a sa dodavanjem drugog voća, poput datulja, avokada, ribizla, možete dodavati, miješati okuse i boje. Umjesto šećera rabite zaslađivač od stevije i uživajte u zdravijoj alternativi sladoledu!

 

Sastojci:

3 kom banana
5 kom datulja
1 žlica maslaca od kikirikija
1 kom limun
1 kom naranča
40 d pistacia
40 g lješnjaka
2 žlice kakaa
2 žlice stevie
sol, papar

 

Način priprave:

Izrežite zrele banane na kolutiće i stavite ih zamrznuti na minimalno 6 sati. Kada se banane zamrznu, stavite ih s ostalim sastojcima u blender ili multipraktik i miksajte. Banane će se prvo razmrviti, a nakon minute-dvije dobit ćete kremasti sladoled. Ako se vaš multipraktik ili blender previše muči s miksanjem, dodajte malo vode (ako koristite datulje, vodu od datulja).

Smrznutu bananu možete miksati u blenderu i s maslacem od kikirikija i komadićima čokolade, drugim voćem, instant kavom, kakaom u prahu listovima mente i sl.

Gastro
Hrvatska