GASTRO: Osvježite se sladoledima koje ste sami napravili! Dovoljno je voće i jogurt!
Sladoled mora biti kremast da bi bio dobar. Zato se za njegovu podlogu koristi grčki jogurt, a med koji je također predviđen ovom procedurom pridonijeti će kremastoj izvedbi popularne slastice. Od voća najbolje je upotrebljavati bobičasto voće, a da bi bili što brži prije pripreme ga možete zamrznuti. Voće samo po sebi je slatko kad je zrelo, no ukoliko želite još slađe, opcija je dodati u smjesu malo šećera ili vanilin šećer ili pak šećer u prahu. Kod izbora meda, izbjegavati jaki med, intenzivna okusa kao što je kadulja ili med od medvjeđeg luka. Obični livadni med biti će sasvim u redu.
Sastojci: |
|
---|---|
1/2 kg | voća |
250 g | grčkog jogurta |
1 kom | limuna |
3 žlice | meda |
150 g | šećera (opcija) |
7 g | vanilin šećera (opcija) |
Način priprave:
Priprema je krajnje jednostavna sve sastojke stavite u blender i miksajte dok ne postignete željenu kozistenciju, odnosno dok ne bude kremast. Bit će još bolji kad nakon miksanja smjesa bude u zamrzivaču oko pola sata, ukoliko ste blendali zamrznuto voće ili barem sat, ako ste misali svježe voće. Boju sladoleda, naravno, određuje boja voća, pa ako želite zelenksti tu je avokado, za žuto-bijeli banana, a narančasti će biti od manga.