GASTRO: Gratinirani tortelini, začudna tjestenina u punini okusa!
Tortellini, talijanska tjestenina punjena različitim nadjevima, od pršuta, čuvenog riccota sira, sa gljivama ili pak špinatom, uglavnom, su samostalno jelo. Skuhaju se i začine s malo maslinova ulja, te par listića ribanog sira i uz neizbježnu sezonsku salatu izvrstan su obrok. No, isto tako ova začudna tjestenina, osobito ako su svježi, može biti dio šire priče. Primjerice, različitih složenaca kao što je naš današnji izbor – granitirani tortelini.
Sastojci za tijesto: |
|
---|---|
400 g | tortellina |
3 česena | češnjaka |
200 g | mozzarelle |
60 g | maslaca |
80 g | ribanog sira (parmezana) |
1 vezica | svježeg bosiljka |
1 dl | maslinova ulja |
sol, papar |
Način priprave:
Tortelline skuhati, prema uputama na pakiranju, u dosta slane i vrele vode u koju je dodan jedan prerezan režanj češnjaka i malo maslinovog ulja. Vatrostalnu posudu za pečenje premazati polovicom količine maslaca te u nju premjestiti tortelline. Prekriti ih mozzarellom narezanom na kockice, preliti umakom od rajčice i posipati svježe naribanim parmezanom. Preostali maslac posložiti preko rajčice i parmezana. Sve zajedno peći u pećnici zagrijanoj na 220 stupnjeva, otprilike 15 minuta.