GASTRO: Danas roštiljamo posebnom tehnikom grilanja povrća na žaru!
Kad se na roštilju pripremaju ražnjići od povrća, osobito kad se miješaju s mesom, najveći je problem tempiranje vremena pečenja jer mesu redovito treba više vremena nego povrću. Kako bi prevladali takve situacije, možete primijeniti tehniku pečenja režnjića od povrća u lađicama sačinjenima od aluminijske folije. Korak dalje je da se čitav ražnjić zatvori, čime se povrće u njemu, u stvari kuha, a dovršava se otvaranjem na zraku i premazivanjem uljem, kratko, na “otvorenoj vatri”.
Sastojci : |
|
---|---|
1 glavica | crvenog luka |
1 kom | paprika |
1 kom | mlada tikvica |
1 kom | poriluk |
1,5 dl | maslinova ulja |
1 kom | patlidžan |
150 g | cvjetova brokule |
2 kom | svježe rajčice |
1 kom | svježe paprike |
sol, papar |
Način priprave:
Povrće očistiti. Crveni luk narezati na četvrtine (probosti čačkalicom da se za vrijeme pečenja ne bi raspao), patlidžan na ploške, rajčicu na polovice, paprike ostavljamo cijele, poriluk i tikvice na ukošene kolute. Staviti peći na roštilj s jedne i druge strane dok ne omekša. Za vrijeme pečenja prskati maslinovim uljem. Gljive na roštilju peći tako da im odstranimo stručke, dakle, koristimo samo kapice. U udubljenje po želji staviti malo margarina, soli i papra. Skinuti s vatre u posudu i posuti sitno nasjeckanim češnjakom, preliti maslinovim uljem i posoliti.