GASTRO: Bruschette s povrćem – spas od vrućine bez puno kuhanja. Hrskavo i osvježavajuće!

2021-06-21-gastro-bruschette-povrće

Bruschetta jekomad kruha s roštilja u koji je utrljan češnjak i preliven je maslinovim uljem i sol. I ništa više, no nebrojene inačice mogu uključivati preljeve od rajčice, povrća, graha, suhomesnatih proizvoda ili sira. Najpopularnija je, naravno, bruschetta s rajčicama, najčešće sjeckanim pelatima, a tradicionalna povezanost s talijanskom kuhinjom vidljiva je nezaobilaznom uporabom začina kao što su bosiljak, svježa rajčica, češnjak i luk ili pak sir mozzarella. Bruschetta se obično poslužuje kao međuobrok ili predjelo, ali u danima kad živa u termometru prelazi 30 stupnjeva i manje jedemo, nisu loše ni kao kompletan obrok.

 

Sastojci:

1 kom zelena paprika
1 kom tikvica
250 g sjeckane rajčice (pelati)
1 žličica vlasca
3 česena češnjaka
40 g ribanog sira
1,5 dl maslinova ulja
1/2 kg integralnog kruha
1 žlica mješavine talijanskih začina
sol, papar

 

Način priprave:

Povrće usitnite izrezivanjem na kockice i na malo maslinova ulja ispržite povrće dodajući pelate, po izboru može i malo ljute papričice, ali oprezno. Masu sjedinite i poslažite po grilalnom kruhu ili dodajte ribani sir ili mozarelu i u zagrijanoj pećnici pr minuta zagrijte kako bi kruh, podloga bruschete, bio hruskav.

Gastro
Hrvatska