GASTRO: Bruschette s povrćem – spas od vrućine bez puno kuhanja. Hrskavo i osvježavajuće!
Bruschetta jekomad kruha s roštilja u koji je utrljan češnjak i preliven je maslinovim uljem i sol. I ništa više, no nebrojene inačice mogu uključivati preljeve od rajčice, povrća, graha, suhomesnatih proizvoda ili sira. Najpopularnija je, naravno, bruschetta s rajčicama, najčešće sjeckanim pelatima, a tradicionalna povezanost s talijanskom kuhinjom vidljiva je nezaobilaznom uporabom začina kao što su bosiljak, svježa rajčica, češnjak i luk ili pak sir mozzarella. Bruschetta se obično poslužuje kao međuobrok ili predjelo, ali u danima kad živa u termometru prelazi 30 stupnjeva i manje jedemo, nisu loše ni kao kompletan obrok.
Sastojci: |
|
---|---|
1 kom | zelena paprika |
1 kom | tikvica |
250 g | sjeckane rajčice (pelati) |
1 žličica | vlasca |
3 česena | češnjaka |
40 g | ribanog sira |
1,5 dl | maslinova ulja |
1/2 kg | integralnog kruha |
1 žlica | mješavine talijanskih začina |
sol, papar |
Način priprave:
Povrće usitnite izrezivanjem na kockice i na malo maslinova ulja ispržite povrće dodajući pelate, po izboru može i malo ljute papričice, ali oprezno. Masu sjedinite i poslažite po grilalnom kruhu ili dodajte ribani sir ili mozarelu i u zagrijanoj pećnici pr minuta zagrijte kako bi kruh, podloga bruschete, bio hruskav.