GASTRO: Alfredo pasta, fenomenalan izbor za vrhunsko jelo pripremljeno u 20 minuta!
Alfredo pasta je uvijek dobro rješenje kad trebate brzo spraviti jelo, ali da ono u svojoj konačnoj izvedbi, ipak bude “nešto više” od pukog zatomljivanja gladi, da bude i gastro doživljaj.
Osnova ovog jela je da maslac i vrhnje, zajedno s ribanim sirom daje osnovni ukus ovom jelu, obilno natopivši tijesto, dok je panceta panceta i piletina u funkciju kompletiranja okusa, kako bi se reklo, da se “ima nešto gristi”! Isto jelo možete napraviti i u morskoj ili ribljoj varijanti s tunjevinom ili kozicama.
Sastojci: |
|
---|---|
400 g | suhe tjestenine |
0,5 dl | maslinova ulja |
2 kom | pilećih prsa |
2 žličice | mješavine talijanskih zaačina |
80 g | maslaca |
40 g | ribanog sira (parmezana) |
100 g | pancete |
1,5 dl | vrhnja |
1 vezica | peršina |
sol, papar |
Način priprave:
Skuhajte tjesteninu u velikoj posudi sa slanom kipućom vodom dok ne postane al dente. Ocijediti. Vratite tjesteninu u lonac. Zagrijte veliku tavu koja se ne lijepi na srednje laganoj vatri. Kuhajte okrećući polovicu pancete 5 minuta ili dok ne postane zlatna i svježa. Kliještama prenesite pancetu na tanjur obložen papirnatim ručnikom da se ocijedi, a masnoća će ostati u tavi. Ponovite s preostalom pancetom. Grubo nasjeckati. Dodajte tjesteninu masnoći od pancete u tavi. Miješajte na laganoj vatri 1 minutu ili dok se ne obloži. Maknite s vatre. Ohladite 1 minutu. Umiješajte pancetu, parmezan, peršin i ulje dok se ne sjedine. Brzo umiješajte jaje dok se tjestenina ne ohladi. Začinite paprom.