Gačič dogodine više neće biti trener Mladosti

Dobio je, uz mnogo drugih, poziv iz ACH Volleya iz Ljubljane da dogodine sjedne na klupu koju je nekada davno "grijao"
radovan gačić Luka Stanzl/PIXSELL

Slovenski 47-godišnji stručnjak Radovan Gačič dogodine više neće sjediti na klupi odbojkaša Mladosti.

Iako je s njima osvojio dvostruku krunu, Prvenstvo i Kup Hrvatske, iako su bili drugi u regionalnoj MEVZA ligi, dogodio se rastanak koji zapravo nitko nije htio. Naime, Gačič je dobio, uz mnogo drugih, poziv iz ACH Volleya iz Ljubljane da dogodine sjedne na klupu koju je nekada davno “grijao”.

– Mislim da osim poraza u finalu MEVZA lige, gdje smo po mom mišljenju mogli dobiti ACH Volley, to nismo iskoristili, sve je ostalo bilo korektno odrađeno. Čak štoviše, da nam je netko na početku ponudio drugo mjesto u MEVZA ligi, sigurno bi bili zadovoljni. Ali, uz rezultate, uz osvojeni Kup i Prvenstvo, važno je i da su igrači napredovali, tako da je sezona zaokružena na po meni odličan način, rekao je Gačič.

– Bila je šansa da prođemo Karlovarsko u kvalifikacijama za Ligu prvaka, a što bi se dogodilo u trećem pretkolu, teško je sada reći. Na kraju mislim da je rezultat u Europi ipak realan, jer smo ispali od Monze u CEV kupu kasnije, momčadi koja je bila apsolutni favorit, a mi smo oba susreta dobro odigrali. Nešto više u tom dijelu nije bilo ipak moguće sa sastavom koji smo imali, dodao je osvrćući se na nastup Mladosti u Europi.

– Dobio sam nekoliko ponuda, i nisam zapravo htio ništa od toga uzeti jer sam bio svugdje, vidio svega, a ovdje u Mladosti bilo mi je stvarno super, i ne bih odlazio nikuda odavde da nije došla ponuda iz mog grada, iz Ljubljane, gdje mi živi obitelj. Znate, ovo što ima Mladost teško je opisati, ovakve uvjete, to ima tek par klubova u Rusiji i Italiji. U mom slučaju tu je i blizina doma, a da o ljudskim kvalitetama koje sam tu sreo i ne pričam. Znam da to više nigdje neću imati, ali, kažem, ponudu iz Ljubljane, nakon što se trener Mladen Kašić zahvalio, nisam mogao odbiti. To je klub u kojem sam radio četiri godine, doduše prije 14 godina, a i uvjeti su donekle slični kao i ovdje. Nakon puno godina konačno se vraćam doma, i to je prelomilo na kraju, a ne to što ćemo se možda natjecati na višem nivou, pojasnio je svoju odluku o odlasku u Ljubljanu.

– I još nešto za kraj, volio bih da igračice i igrači shvate kada se odlučuju otići odavde da neće imati takove uvjete nigdje. OK, normalno je da žele probati u inozemstvu, ali bi bilo dobro da imaju uvijek opciju u glavi da se vrate ovdje jer, kako kaže povijest, ovaj je klub bio puno prije nas i ostat će još dugo iza nas, rekao je na kraju.

Grad Zagreb
Hrvatska
Sport