Tema broj županijskog nogometa

Fuzijom NK Lukavca i NK Inkera nastaje HNK/GNK Inker. Ostaje li novoosnovani HNK Lukavec bez financijske potpore Zajednice športskih udruga?

Novoosnovani HNK Lukavec koji je po svemu sudeći postao novi pravni subjekt postao je najveća žrtva operacije
Zaprešić: Inker i Strmec susreli se u 15. kolu Jedinstvene županijske lige Slavko Midzor/PIXSELL

Kako piše SportNews.hr Inker Zaprešić u sezoni 2024./2025. igrat će u 3. NL Centar. Taj status klub iz Zaprešića preuzima od NK Lukavca koji se fuzionirao s NK Inkerom, čime je uvelike uzburkana nogometna javnost, jer ovim je zaprešićki klub u jednoj natjecateljskoj sezoni preskočio dva ranga.

-Najbitniji dio smo dovršili ovaj posao, nama je najnormalnije da smo priliku koja se ukazala odustajanjem NK Lukavca iskoristili. Zaprešić ima nogometnu tradiciju, infrastrukturu i sve preduvjete u izgradnji stabilnog kluba na čemu odgovorno radimo. Naši ciljevi su viši od 3.NL, i mi ih želimo doseći. Čovjek sam koji dolazi iz biznisa, mislim da tim svojim iskustvom mogu osigurati dosegnuti zacrtane ciljeve- rekao je Franjo Herceg predsjednik Inkera, za SportNews.hr.

Između ostaloga, Herceg je kazao kako će u narednim danima odlučiti hoće li Inker u budućnosti biti GNK ili HNK i hoće li netko iz struktura NK Lukavca ući u upravu kluba.

S druge pak strane, HNK Lukavec koji je po svemu sudeći postao novi pravni subjekt, prema pisanju SportNewsa postao je najveća žrtva operacije, jer osnivanjem nove udruge po propisima i zakonu, novoosnovani klub gubi financijsku potporu Zajednice športskih udruga Grada Velike Gorice.

Sport
Velika Gorica
Zaprešić