Investicija vrijedna 78 tisuća eura

FOTO: Zelina bogatija za fitness park: Košćec: Vjerujem kako će naši građani ovo prepoznati kao kvalitetan sadržaj

Prije ovog fitness parka u neposrednoj blizini uređen je Gradski stadion, hokej igralište, igralište za odbojku na pijesku, pump track, multifunkcionalni sportski objekt te street work out park
DSC_1696

Sportsko-rekreacijska zona u Svetom Ivanu Zelini od danas je bogatija za fitness park koji je otvoren u parku Šumica na prostoru Športsko rekreacijskog centra Sveti Ivan Zelina. Otvorenju su se između ostaloga uz gradonačelnika Hrvoja Košćeca i čelnice Sportske zajednice Željku Jarec i Mariju Kralj, odazvali i sportaši i sportašice zelinskih klubova, kao i rekreativci koji su dobili novo mjesto za rekreaciju.

Prije ovog fitness parka u neposrednoj blizini uređen je Gradski stadion, hokej igralište, igralište za odbojku na pijesku, pump track, multifunkcionalni sportski objekt te street work out park.

-Ova fitness zona s 10 sprava namijenjena je svima, a posebice rekreativcima, jer ovdje nema ništa teško. Ovo prvenstveno služi za razgibavanje i razbuđivanje mišića- istaknuo je gradonačelnik Hrvoje Košćec, za čijeg je mandata veliki naglasak stavljen upravo na razvoj sportske infrastrukture.

-2015. radeći Strategiju za prava djece došli smo do saznanja da u gradu nedostaje sportskih sadržaja koji su dostupni svima bez naplate. Upravo zbog toga krenuli smo s izgradnjom vanjskih sportskih terena koji su dostupni tijekom cijele godine. Ova fitness zona svim Zelinčankama i Zelinčanima dostupna je 365 dana u godini 24 sata dnevno-naglasio je Košćec.

Predsjednica Zajednice sportskih udruga Željka Jarec kazala je kako će nova fitness zona itekako koristiti i sportašima.

-Vjerujem kako će naši treneri prepoznati dobrobit ovoga i uključiti ovo vježbalište za pripremu sportaša uz pripreme na igralištima i dvoranama- poručila je Jarec.

Investicija je bila vrijedna 78 tisuća eura, pri čemu je Grad Sveti Ivan Zelina ostvario potporu Zagrebačke županije od 14 700 eura.

Aktualno
Sveti Ivan Zelina