Udruga vinogradara Trilikum održala skupštinu

FOTO: Zaprešićki vinari žele pokrenuti manifestaciju „Dani vina Zaprešićkog vinogorja“

Predsjednik Udruge Stjepan Đurinski zahvalio je vinogradarima na trudu koji ulažu kako bi vina zaprešićkog podneblja bila kvalitetna i prepoznata diljem Lijepe naše, pa i izvan granica Hrvatske
e57b5dfd-7b69-4bcf-aaa3-7a4a7db73569

Vinari i podrumari zaprešićkog kraja okupljeni u udruzi „Trilikum“ održali su redovnu godišnju skupštinu na kojoj su pretresli rezultate rada u protekloj godini te dogovorili smjernice za daljnje aktivnosti. Predsjednik Udruge Stjepan Đurinski pozdravio je skupštinare i zahvalio im na trudu koji ulažu kako bi vina zaprešićkog podneblja bila kvalitetna i prepoznata diljem Lijepe naše, pa i izvan granica Hrvatske.

U izvješću o radu posebno je istaknuto da udruga redovito obilježava sve blagdane povezane s vinogradarstvom i vinarstvom, a tijekom godine organiziraju i nekoliko edukacijskih radionica i putovanja te posjeta vinskim sajmovima. Posebno zanimljivo je prilikom godišnjeg ocjenjivanja vina članova udruge koje je prošle godine održanu u Hruševcu Kupljenskom, a priznanja najboljima uručena su u društvenom domu u Pušći. Vinari su ponosni izlagači na Zaprešićkom gospodarskom sajmu, ali i na brojnim sajmovima poput Sajma vina „WinoCom“ koji se održava u zagrebačkom hotelu Esplanada.

I u narednom razdoblju, vinogradari su se složili, nastavit će s održavanjem važnih vinogradarskih manifestacija, ocjenjivati vino, organizirati stručna putovanja i predavanja.

-Ono što je novo u planu, a voljeli bi pokrenuti, je nova manifestacija koja bi se početkom svibnja održavala u Zaprešiću. Pretpostavljam da bi to bilo na glavnom gradskom trgu, a predstavili bi vina naše i susjednih udruga. Manifestacija nazvana „Dani vina Zaprešićkog vinogorja“ bila bi prilika za svakog vinara kako bi mogao predstaviti vina širokoj populaciji, a ujedno bi to bilo i ocjenjivanje vina, najavio je novosti za naredno razdoblje Đurinski.

Skupštinari su sve odluke usvojili jednoglasno.

Događanja
Zaprešić