FOTO: Započela trodnevna proslava Bartolova u Orlima

Centralno događanje je u nedjelju kada će se održati i tradicionalno konjsko prošćenje s blagoslovom konjskih zaprega i jahača ispred kapele Sveta tri kralja

Tradicionalna proslava Bartolova s brojnim sadržajima nakon dvije pandemijske godine vratila se u Općinu Orle, koja svetog Bartola slavio kao svog zaštitnika.

Centralno mjesto svih događanja je prostor na platou ispred općinske zgrade, gdje je postavljen veliki šator u kojem se večeras održava putujući pivski Beer Đir festival. Osim toga održan je i pub kviz, a sve će završiti uz svirku Casino Royal benda.

Za sutra u 16,30 sati najavljen je STORYTELLING- interaktivno pričanje priče za djecu, dok u 18 sati u organizaciji DVD-a Vrbovo počinje pokazna vatrogasna vježba. Od 19:00 sati slijedi zabavni program uz tamburaše, bogatu gastronomsku ponudu te dječje igre i napuhanac.

Centralno događanje je u nedjelju kada će se održati i tradicionalno konjsko prošćenje s blagoslovom konjskih zaprega i jahača ispred kapele Sveta tri kralja, gdje će se u 11,30 služiti misa. Od 10 sati igrat će se i malonogometni turnir sela, dok u 13 sati počinju folklorni susreti. Za dobru zabavu zadužen je Sjaj i Pirati.