FOTO: Zanimljiva izložba u Osnovnoj školi Ivana Perkovca

Na izložbi su prikazani radovi učenica iz Šenkovca koje su polazile radionicu vezenja u organizaciji brdovečkog muzeja
jhdr jhdr

Osnovna škola Ivana Perkovca u Šenkovcu ugostila je izložbu pod nazivom “Ženske ručne radnje pučke djevojačke škole u Brdovcu”. Izložbu je otvorio načelnik Općine Brdovec Alen Prelec koji je ujedno čestitao dan učitelja svim učiteljima i učiteljicama, a podsjetio je i na odličnu suradnju među školama kao i s Općinom Brdovec.

-Imamo dugu tradiciju, ali moramo ju prenositi i budućim generacijama. Mi budućnosti imamo jer su nam i škole i vrtići puni djece. Nadam se da će i ova škola iduće godine ući u rekonstrukciju i dogradnju jer stvoreni su svi preduvjeti i samo se čeka da ju Zagrebačka županija uvrsti u financiranje. Nadam se da će onda biti još više djece ikoja će s radošću učiti o baštini, sačuvati ju i prenositi budućim generacijama- rekao je Prelec.

O izložbi su govorile i ravnateljica Muzeja Brdovec Silvija Limani te bivša učiteljica šenkovljanske škole, danas umirovljenica, Milica Pejak Pašić, a uvodnu riječ je održala ravnateljica OŠ Ivana Perkovca Vesna Javor.

Na izložbi su prikazani radovi učenica iz Šenkovca koje su polazile radionicu vezenja u organizaciji brdovečkog muzeja. U programu otvorenja također su svojim recitacijama i glazbenim točkama sudjelovali učenici škole.

Brdovec
Događanja
Hrvatska
Općina
Zagrebačka županija