FOTO: Zagrebačka županija za potrebe Visoke škole darovala Ivanić-Gradu nekretninu vrijednu 7,1 milijuna kuna

Ugovor su u Ivanić-Gradu potpisali župan Stjepan Kožić i gradonačelnik Javor Bojan Leš

Zagrebačka županija darovala je Gradu Ivanić-Gradu nekretninu vrijednu 7,1 milijuna kuna za potrebe Visoke škole Ivanić-Grad. Ugovor o darovanju, potpisan je danas u novoizgrađenom prostoru Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Naftalan, a potpisali su ga župan Stjepan Kožić i gradonačelnik Javor Bojan Leš.

Župan Stjepan Kožić istaknuo je kako Županija nije često u prilici da potpisuje ugovore o darovanju, jer u svome vlasništvu i nema previše nekretnina.

-Od 2001. do danas nisam imao prilike potpisivati ugovore o darovanju. To darujemo da bi unaprijedili visoko obrazovanje u Ivanić-Gradu, a Zagrebačka županija značajna sredstva ulaže u obrazovanje- kazao je Kožić, kojeg raduje činjenica što je Ivanić-Grad jedan od tri grada na području županije koji nudi visokoškolsko obrazovanje.

-Zagrebačka županija uvelike je pomogla u realizaciji novoizgrađenog prostora Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Naftalan. Upravo će se i dio nastavnog programa održavat će i u Naftalanu, dok se u Ivanić-Gradu ovime stvara kampus učeničkog i studentskog obrazovanja, znanosti, inovacija, ali prije svega Centra mladih- istaknu je Kožić.

Visoka škola Ivanić-Grad od prvog dana veliku podršku ima upravo od strane Grada i gradonačelnika Javora Bojana Leša, kojeg raduje činjenica što će u gradu zaživjeti ideja studentskog kampusa.

-Darovana nekretnina jedno je krilo objekta u kojem se nalazi učenički i studentski dom, studentska menza, a darovanu nekretninu pripremit ćemo za predavaonice i kabinete naše Visoke škole. Krećemo u pretprojektiranje tog krila, očekujem da ćemo u roku 5-6 mjeseci imati svu dokumentacija i bit ćemo spremni za aplikacije na europske fondove, a Grad će u objekt uložiti oko 10 milijuna kuna- rekao je gradonačelnik Leš i dodao kako se nada da će sljedeće godine imati i treći studijski program- studij sestrinstva.

Ravnatelj Naftalana Goran Maričić rekao je kako Specijalna bolnica i Visoka škola od prvog dana usko surađuju, jer Naftalan je nastavna baza za studente.