FOTO/ VZO DUBRAVICA: Ivica Stiperski počasni predsjednik

VZO_1

VZO Dubravica na redovnoj skupštini informirao je goste i uzvanike o stanju vatrogastva na području općine Dubravica. U četiri vatrogasna društva broje 295 vatrogasaca od čega je njih 45 operativno i spremno za intervencije.

Prema planu zaštite od požara na području općine, DVD Dubravica djeluje kao središnje dobrovoljno vatrogasno društvo, DVD Bobovec im je desna ruka, a DVD Vučilčevo i Prosinec izlaze na teren samo po nalogu zapovjednika središnjeg DVD-a. Fokus djelovanja u protekloj godini bio je edukacija i opremanje vatrogasaca te nabava i održavanje opreme, ali i sudjelovanje na društvenim događanjima kao i na vatrogasne manifestacije. Održali su nekoliko vatrogasnih natjecanja i pokaznih vježbi te odradili 14 samostalnih intervencija. Predsjednik VZO Dubravica Tomislav Horvat odao je priznanje svima koji su izlazili na intervencije, a najavio je daljnje usavršavanje i školovanje vatrogasaca.

Dobri rezultati nisu stigli preko noći već su posljedica dugogodišnjeg kvalitetnog rada, a to su prepoznali vatrogasci Dubravice. Dugogodišnjem predsjedniku VZO Dubravica Ivici Stiperskom uručili su priznanje u obliku počasnog predsjednik VZO Dubravica.

Ova skupština imala je i prošireni dnevni red pa je održana i Osnivačka skupština Kluba vatrogasnih veterana Dubravica, a prvi predsjednik je Franjo Frkanec. 

 

 

 

 

 

Dubravica
Hrvatska
Općina
Ostalo
Zagrebačka županija