FOTO: Vrbovčani započeli s pripremama

U pripremnom razdoblju Vrbovec će odigrati 8 pripremnih i jednu kup utakmicu gdje će se sučeliti s klubovima iz 2. HNL-a pa do županijskih ligaša u kojima će se formirati momčad za novu sezonu

U sjeni korona virusa trećeligaš Vrbovec je započeo s pripremama za novu sezonu u kojoj lovi ostanak u trećeligaškom društvu u reorganizaciji sustava natjecanja u 3. HNL zapad 2021./22. Ispred Uprave kluba bili su nazočni: predsjednik Mato Jelić, dopredsjednik Dražen Prelog, članovi braća Branko i Darko Jendriš. tajnica Irena Starešec, trener juniora Željko Majcen i Slavko Novosel.

U uvodnom dijelu predsjednik kluba Mato Jelić je naglasio:

„Primarni cilj kluba je osvajanje najmanje 8. mjesta na kraju sezone što bi garantiralo plasman u zapadnu skupinu 3. HNL u prvenstvu 2021./22., čime bi potvrdili najdugovječniji status u trećeligaškom društvu na nivou Hrvatske. Naime, Vrbovec u svojoj povijesti nije nikada ispao iz 3. HNL-a pa će se tom cilju podrediti sve druge aktivnosti kako bi se u Vrbovcu moglo i dalje uživati u tom rangu državnog natjecanja. Stoga su sve aktivnosti Uprave klube usmjerene prema očuvanju trećeligaškog statusa, jačanju rada NŠ Vrbovec i razvoja nogometnog sporta na području Grada Vrbovca. U pripremnom razdoblju pred novo prvenstvo pružamo šansu talentiranim juniorima i to je intencija klupske politike, oslonac prema igračkom potencijalu iz NŠ Vrbovec. Svakako najveća snaga na kojemu gradimo optimizam je ostanak cjelokupne momčadi iz prošle sezone, čime su potvrdili odanost bojama vrbovečkog kluba.

To je snažna poruka da je Uprava dobro radila i ispoštovala sve svoje obveze kako prema igračima, tako i prema stručnom stožeru. Držim, da se stoga imamo pravo nadati da smo vodili ispravnu klupsku politiku i da je nakon svih muka koje smo podnijeli u zadnjih par godina došlo vrijeme naplate pozitivnih rezultata koji će nas smjestiti u gornji dio tablice. Pripreme ćemo odraditi kao i prijašnjih godina, ali ovaj puta na pomoćnom igralištu na Đurištu, dok će se u kompleksu Gradskog stadiona igrati pripremne utakmice. Pripreme kao i druge aktivnosti u klubu će se provoditi prema preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, jer nam je ipak prije svega zdravlje igrača na prvom mjestu od sportskih rezultata. Međutim, da bi ostvarili svoje ciljeve od igrača i stručnog stožera tražimo maksimalan odnos kako prema treninzima, utakmicama tako i u svakodnevnom životu pridržavanja športskog načina i stila života i poštivanja športskog kodeksa. Vjerujem da ćemo uz novopridošle igrače formirati kvalitetnu momčad koja će imati igračku kvalitetu da izbori daljnju trećeligašku budućnost u Vrbovcu. Energetska obnova Gradskog stadiona je pri samom završetku, pa će Vrbovec u narednoj sezoni imati zapravo drugoligaške uvjete.“

Prozivku i prvi trening poveo je trener Tihomir Bradić s pomoćnikom Draženom Fulirom na kojem su se pojavili starosjedioci: Petar Jelavić, Mihael Zrinščak, braća Gabrijel i Martin Tolić, Antonio Režabek, Tin Salatović, Mario Ćosić, Anel Mašić, Alen Babić, braća Domagoj i Josip Colarić, Filip Merlin, Josip Slišković i Antonio Šiprak, dok su opravdano bili odsutni kapetan Filip Pluščec i Ilija Radovac. Na prozivci su bili Goran Trošić iz Ban Jelačić iz Banova, kao i juniori Mislav Fugaj, Alen Bubnjar i Kristijan Colarić dok se još trebaju priključiti Patrik Herceg, Bruno Škaro i Tomislav Košak. Iz Vrbovca je definitivno otišao Mijo Batarelo Ćerdić dok će se uskoro rješavati statusi Antonija Boroše, Ivana Hrupeca i Danijela Jukića.

U pripremnom razdoblju Vrbovec će odigrati 8 pripremnih i jednu kup utakmicu gdje će se sučeliti s klubovima iz 2. HNL-a pa do županijskih ligaša u kojima će se formirati momčad za novu sezonu. Vrbovec će provjeriti svoju igračku kvalitetu protiv sljedećih klubova: 19.07. Bratstvo (Kunovec), 22.07. Zagreb, 25.07. Sesvete, 29.07. Dinamo (Odranski Obrež), 01.08. Mladost (Ždralovi), 05.08. kup NS Zagrebačke županije Strmec (Bedenica), 08.08. Bjelovar, 11.08. Zelina i 14.08. Graničar (Đurđevac).

U kojoj će mjeri oslonac na prošlogodišnji sastav, bez značajnih pojačanja, biti dostatno za ostanak Vrbovca u trećeligaškom društvu pokazat će vrijeme. Međutim, s druge strane ostanak cjelokupne vrbovečke momčadi sigurno gradi optimizam da dolazi vrijeme naplate mukotrpnog i ustrajnog rada u trenažnom procesu i profilacije vlastitog stila igra. Pri tome je potrebno naglasiti da se sve to događa u neizvjesnim uvjetima mogućeg eksponiranja drugog vala epidemije koronavirusa.