FOTO: Vratila se proslava Dana Jakovlja

Obilježavanje Dana Općine Jakovlje proteže se na tri dana, a sve je započelo cjelodnevnom kotlovinijadom na kojoj je sudjelovalo 20 ekipa koje su spremile izvrsnu kotlovinu

Nakon dvije godine pandemije, ove godine Općina Jakovlje svojim mještanima omogućila je povratak u staro normalno. Obilježavanje Dana Općine Jakovlje proteže se na tri dana, a sve je započelo cjelodnevnom kotlovinijadom na kojoj je sudjelovalo 20 ekipa koje su spremile izvrsnu kotlovinu. Žiri je imao vrlo odgovoran i težak zadatak, da od odličnih jela izabere – najbolje. Više od 200 ljudi cijelog dana obilazilo je kotlove i svojim sugestijama pokušavalo pomoći ekipama da budu najbolji, a značajan utisak na žiri ostavljali su i svojim odnosom prema radnoj jedinici, izgledom, uređenošću prostora….

Na kraju se ispostavilo da u pripremi jela nije pomoglo ni iskustvo umirovljenika, ni brzina sportaša, već – mladost. Na mladima svijet ostaje pa je tako pobjedu odnijela ekipa Savjet mladih Općine Jakovlje koji su žiri opčinili kvalitetom kotlovine, ali i izgledom prostora te – serviranjem jela! Ako će i u političkim savjetima, koje daju svojim „seniorskim“ kolegama, biti tako uspješni, onda se Općina Jakovlje ne mora brinuti za budućnost.

Nakon guštanja u kotlovini moglo se guštati u velikoj pučkoj veselici koja se održala u šatoru koji je pak prekrio kompletan prostor u dvorištu općinske zgrade. A uz odličnu glazbu i želju mještana da se druže, feštalo se do ranih jutarnjih sati. Nedjeljna večer bila je malo mirnija i iskorištena za kulturno uzdizanje. Ali opet sve u vrhunskom raspoloženju koje su osigurali članovi Kerkesh teatra i s velikim uspjehom su držali osmjehe na licima svih prisutnih tijekom cijele večeri…

Današnjom svečanom sjednicom, na kojoj će se dodijeliti nagrade pojedincima i tvrtkama, završit će ovogodišnje obilježavanje Dana Općine Jakovlje.