Uloženo je više od 200 tisuća eura

FOTO: Velikogoričke škole spremne za početak nove školske godine

Gradonačelnik Krešimir Ačkar i pročelnica Lana Krunić Lukinić obišli su ljetne radove po školama na gradskom području
DSC_7357

Nakon što su gradonačelnik Krešimir Ačkar i njegovi suradnici u četvrtak obišli izvedene radove na školskim objektima u ruralnim područjima, gradonačelnik Ačkar i pročelnica Upravnog odjela za predškolski odgoj, školstvo i društvene djelatnosti Lana Krunić Lukinić obišli su danas škole u gradskom središtu, u koje je uloženo oko 150 tisuća kuna.

Učenica u Habdeliću gradonačelnik ispunio obećanje

U Osnovnoj školi Jurja Habdelića tijekom ljeta izvršeni su radovi na sanaciji parketa u tri učionice te su nabavljeni i montirani ormarići za učenike od petih do osmih razreda, što je bilo obećanje gradonačelnika na sjednici Dječjeg gradskog vijeća.

-Gradonačelnika su to zamolili sami učenici na sjednici, što je gradonačelnik naposljetku i ispunio- kazala je pročelnica Lana Krunić Lukinić, rekavši kako je u ovu školu tijekom ljeta uloženo nešto više od 25 tisuća eura.

Na postavljenim ormarićima gradonačelniku je zahvalio Mateo, otkrivši nam kako je to bila dugogodišnja želja njegovih kolega.

-Generacijama se predlaže i postoji potreba za ormarićima, što smo poručili gradonačelniku, a on je uvažio naše želje. Bilo je dosta ukradenih i izgubljenih stvari, a učenici su se žalili i na teške torbe koje sada mogu odložiti u ormariće- objasnio nam je Mateo.

Radovi ovdje ne završavaju, jer je u tijeku rekonstrukcija kotlovnice koja će se priključiti na gradsku toplanu, čime će biti riješeno i grijanje na čemu će se ubuduće ostvarivati i određene uštede.

-Radovi na kotlovnici još uvijek traju, no vjerujem kako ćemo po pitanju grijanja od jeseni biti sigurni- kazao je ravnatelj OŠ Jurja Habdelića Davor Vidović, čija škola bilježi pad broja upisanih novih učenika.

-Bilježimo lagani pad prvašića, no vjerujemo kako ćemo se zadržati na nekih 650 učenika. No, zato smo veliku navalu imali na produženi boravak, zbog čega je osiguran dodatni prostor za tu namjenu- otkrio je Vidović.

OŠ Eugena Kvaternika ima novi sustav za ulazak u školu

U Osnovnoj školi Eugena Kvaternika izvršena je sanacija krova blagovaonice koja je zbog svoje postepene dotrajalosti počela prokišnjavati.

-Tijekom obilnih kiša primijetili smo da blagovaonica prokišnjava te je bila potrebna hitna sanacija što smo odmah i poduzeli. Uz to, sanirali smo i pod u blagovaonici- pojasnila je pročelnica Krunić Lukinić.

Osim toga zbog čestih krađa, izmijenjen je sustav zaključavanja škole, a ukupna vrijednost radova malo je veća od 36 tisuća eura.

Ravnateljica škole Monika Brleković kazala je kako će ove godine školu pohađati 672 učenika, no po pitanju upisa prvašića u školu, kao i OŠ Jurja Habdelića, bilježe pad broja upisane djece.

U obnovu OŠ Eugena Kumičića uloženo je više od 67 tisuća eura

Potpuno obnovljenu knjižnicu opremljenu novim namještajem dobila je Osnovna škola Eugena Kumičića, gdje je u knjižnici postavljen i novi pod te su novom bojom osvježeni zidovi učionice iz fizike. Određeni radovi još uvijek su u tijeku, jer do kraja godine traju radovi na zamjeni stropa u školskoj sportskoj dvorani. Vrijednost izvedenih radova je 67.500,00 eura.

Učionice u OŠ Nikole Hribara dobile moderan pod

U Osnovnoj školi Nikole Hribara obuhvaćenim radovima saniran je parket i pod u vrijednosti od 22 tisuće eura.

-Postavljanje novih podova zasad je dovršeno, no nadamo se kako ćemo i sljedeće godine nastaviti s obnovom kako bi se sve učionice opremile novim modernim podovima- poručio je ravnatelj Stjepan Maravić.

Događanja
Velika Gorica