FOTO: Veliko srce zaprešićkih vatrogasaca

DVD Zaprešić pokazao je veliku hrabrost u najtežim trenucima koji su zadesili Hrvatsku

DVD Zaprešić pokazao je veliku hrabrost u najtežim trenucima koji su zadesili Hrvatsku. Nakon razornog potresa krajem prosinca, odmah su izašli na teren i u suradnji s JVP Zaprešić odradili brojne intervencije u samom centru Zaprešića, ali su nakon određenih intervencija u Zaprešiću poslali i dio ekipe na izvanredne dislokacije u Glinu i Letovanić.

Dok su kroz Zaprešić sanirali urušene dimnjake, skidali crjepove koji su prijetili građanima, u Glini su uklanjali dimnjake, sanirali krovove, obilazili potrebite, pomagali koliko su mogli, ali i saznali što im je najpotrebnije. Paralelno, u prostorijama Društva su prikupljali najpotrebniju pomoć za potresom pogođena mjesta te vozili izravno ljudima, a uz osmijeh podrške barem im na trenutak dali nadu u bolje sutra. Za pomoć stradalima nisu dvojili niti trenutka, odlazak na dislokaciju prihvatili su bez imalo razmišljanja, prikupljanjem pomoći pokazali kako su upravo oni na koje građani u svakom trenutku i na bilo koji način mogu računati.

Na svaki poziv izlaze, svaku štetu saniraju, pružaju ruku podrške i nikad ne odustaju od svog poziva, a najmanje kad su drugima najpotrebniji.