FOTO: Velika Gorica dobiva prvo cageball igralište

Gradonačelnik Krešimir Ačkar u društvu suradnika danas je obišao do sada izvedene radove

U velikogoričkom naselju Pobrežnica u tijeku su radovi na izgradnji cageball igrališta dimenzija 20×10 metara, prvog takvog na području grada. Radi se o investiciji vrijednoj oko 120 tisuća kuna. Gradonačelnik Krešimir Ačkar u društvu suradnika danas je obišao do sada izvedene radove.

-Tu u Podbrežnici imali smo taj problem polivalentnog igrališta, gdje nam je problem predstavljao prostor, gdje da napravimo igralište. Procjena Gradske četvrti bila je upravo ova lokacija u blizini Dječjeg vrtića, pa će ga za svoje aktivnosti moći koristiti i vrtićanci- rekao je Ačkar, podsjetivši kako su u Pobrežnici završili radovi na proširenju parkirališnih kapaciteta u Šibenskoj ulici.

-Sada nam je preostala Varaždinska i Osječka ulica kako bi osigurali sigurniji promet, ali građanima ovoga dijela omogućili sigurnije ostavljanje vozila na za to predviđenim mjestima- zaključio je Ačkar.

Na gradilištu su trenutno obavljeni strojni iskop te je postavljen nasipni materijal, dok se trenutno radi na betonaži.

-Čeka se isporuka čelične konstrukcije kao i isporuka umjetne trave te mantinela, što će potrajati nekoliko tjedana- kazao je direktor VG Komunalca, Jurica Mihalj, koji vjeruje kako će radovi završiti kroz mjesec dana.