FOTO: Velečasnom Stjepanu Levaniću i Stjepanu Špoljarcu Priznanja za životno djelo

Velečasni Stjepan Levanić svojim je nesebičnim radom uvelike pridonio razvoju duhovnog života na području župe Svetog Jurja i Jakova u Oborovu

Općina Rugvica Svečanom sjednicom Općinskog vijeća proslavila je svoj dan. O brojnim realiziranim, ali i budućim projektima govorili su predsjednica Općinskog vijeća Ana Munić te načelnik Mato Čičak, koji su tom prilikom dodijelili nagrade i priznanja zaslužnim pojedincima te udrugama, ali i najboljim učenicima i studentima.

Priznanja za životno djelo uručena su velečasnom Stjepanu Levaniću koji je svojim nesebičnim radom uvelike pridonio razvoju duhovnog života na području župe Svetog Jurja i Jakova u Oborovu, te Stjepanu Špoljarcu.

-Dopustite mi da nastupim kao obični žitelj ove općine. Gdje god sam živio i radio kao svećenik promatrao sam i slušao ljude. Takav je bio i moj život u župi u Oborovu- kazao je velečasni Levanić, koji se prisjetio i jedne zgode uoči ovogodišnjeg Uskrsa.

-Kako pred Uskrs nitko nije pokosio travu u dvorištu oborovske župne crkve, na Veliku subotu čuo sam zvukove kosilice i izašao sam van, gdje me je čekalo iznenađenje. Jednom kosilicom kosio je načelnik Mato Čičak, a drugom njegov zamjenik Nenad Jakšić. Tako se najbolje vidi suživot sa svojim mještanima. Vjerujte bilo mi je neugodno- ispričao je velečasni Levanić, koji je tom prilikom načelniku Mati Čičku, poklonio Bibliju.

Za osobit doprinos razvoju Općine Priznanje je uručeno Ivanu Vidaku i Robertu Munđeru za sveukupan razvoj rugvičkog sporta tijekom desetogodišnjeg predsjedanja Zajednicom sportskih udruga. Za iznimne sportske uspjehe nagrađeni su RK Rugvica čiji su mlađi kadeti postali viceprvacima Hrvatske te ŽRK Rugvica, čije su se seniorke plasirale u Drugu ligu, dok su mlađe kadetkinje na Završnici prvenstva Hrvatske bile druge.

Priznanja i novčane nagrade u iznosu od dvije tisuće kuna uručene su najboljim učenicima i studentima među kojima su ove godine nagrade primili; Marija Pejić, Ivana Grubišić, Tea Molnar, Hannah Gašparević, Marina Sedlić, Teodora Šturm, Magdalena Martinović i Ružica Duvnjak.