FOTO: Vedran Pereković organizirao još jednu sjajnu štraparijadu, domaća publika nosila ga do pobjede

Po prvi puta natjecanje u vuči trupaca održano je u njegovom rodnom Strmcu Bukevskom, na rodnoj mu grudi, gdje je izgradio ranč, koji su danas pohodili brojni posjetitelji, ali i natjecatelji
DSC_4474

Veliki zaljubljenik u konje i šlajs, Vedran Pereković još jednom je uz veliku pomoć svojih prijatelja organizirao na vrlo visokom nivou štraparijadu.

Po prvi puta natjecanje u vuči trupaca održano je u njegovom rodnom Strmcu Bukevskom, na rodnoj mu grudi, gdje je izgradio ranč, koji su danas pohodili brojni posjetitelji, ali i natjecatelji.

-Ovo nisam mogao niti sanjati, jer ljudi dolaze sa svih strana. Zadovoljan sam svime, jer smo odradili dobar posao- kazao nam je Pereković, koji se natjecao u srednjoj kategoriji zajedno s kolegom Josipom Jerkovićem.

-Meni je uvijek drago nastupati pred domaćom publikom, još od boksačkih dana- uoči nastupa nam je rekao Pereković.

U jakoj konkurenciji njihovi su konji najbrže provukli trupac stazom.

-Prezadovoljan sam, jer osvojili smo prvo mjesto u jakoj konkurenciji. Svi smo imali iste uvjete. Srce je puno- za kraj nam je rekao naš sugovornik.

Samo natjecanje održano je u tri kategorije; lakoj, srednjoj i teškoj, s ukupno 30 parova.

-Vrhunska organizacija, velika posjeta, veliki broj sudionika, sve to obilježilo je štraparijadu u Strmcu, koja je zaslužila ocjenu 10- rekao nam je voditelj Stanislav Jakica, poručivši kako je ovo primjer kako očuvati šlajs na ovim prostorima.

-Na ovaj način čuvamo naše hladnokrvnjake. Ako želimo zaštititi ovu životinju trebamo njegovati tradiciju, a šlajs je nasljeđe svih nas na Balkanu. Vedran Pereković i njegovi dečki odradili su veliki posao, on je pokazao da može skupiti ljude i da šlajs ima svoju publiku.

Događanja
Grad
Hrvatska
Velika Gorica
Zagrebačka županija