Vatrogastvo

FOTO: Vatrogasna zajednica Brckovljana iz godine u godinu sve je uspješnija

VZO Brckovljani u svome sastavu ima šest društava s gotovo 460 vatrogasaca, od kojih je 135 operativaca
WhatsApp Image 2023-03-25 at 21.41.20 (2)

Protekle subote Vatrogasna zajednica Općine Brckovljani održala je u Vatrogasnom domu u Hrebincu izvještajnu Skupštinu, na kojoj su podnijeta izvješća za proteklu godinu, ali i najavljene aktivnosti za ovu 2023. VZO Brckovljani u svome sastavu ima šest društava s gotovo 460 vatrogasaca, od kojih je 135 operativaca.

-Bili smo aktivni na svim područjima, od osposobljavanja novih kadrova, opremanja vatrogasnih društava, preventive do odrađivanja taktičkih vježbi- naglasio je predsjednik Zajednice Jurica Ivanić istaknuvši kako je kroz nekoliko godina vozni park obnovljen s tri nova vozila.

-Trenutno smo u nabavci vozila za DVD Gračec, nakon čega je u planu nabavka vozila za DVD Brckovljani i Hrebinec, čime bi u našem mandatnom razdoblju stigla četiri nova vozila- rekao je Ivanić.

Rad VZO Brckovljani pohvalio je između ostaloga predsjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije Slavko Povrlišek.

-Ovo je mala vatrogasna zajednica, ali s velikim srcem i ljudima koji ozbiljno shvaćaju i prihvaćaju svaku svoju zadaću. Mještani Brckovljana mogu biti ponosni na svoje vatrogasce- kazao je Povrlišek, pohvalivši organizaciju prošlogodišnjeg Županijskog vatrogasnog natjecanja.

Same riječi pohvale na rad Zajednice imao je i načelnik Tihomir Đuras.

-Svake godine sve smo bolji i kvalitetniji. I više sam nego zadovoljan radom ove nove ekipe u Vatrogasnoj zajednici, što se itekako vidi na njihovom radu- poručio je Đuras, istaknuvši kako je Općina u 2023. podigla proračunska sredstva za 20 posto.

Brckovljani
Događanja