VZO Dubravica ima 260 vatrogasaca

FOTO: Vatrogasci su stožerna udruga koja je uvijek spremna za sve izazove u Dubravici

Članovi Vatrogasne zajednice Općine Dubravica održali su redovnu skupštinu u prostorijama DVD Bobovec Rozganski
b1f0ab61-f936-4c84-ab47-43b5dfdd3a15

Članovi Vatrogasne zajednice Općine Dubravica održali su redovnu skupštinu u prostorijama DVD Bobovec Rozganski. Bila je ovo 28. skupština na kojoj je predsjednik zajednice Tomislav Horvat nazočne upoznao s rezultatima i planovima za razvoj vatrogastva na području općine Dubravica.

VZO Dubravica ima tri DVD-a i Središnju postrojbu DVD Dubravica u čijem sastavu djeluju i operativni članovi DVD-a Prosinec i Vučilčevo. Zajednica ima 260 članova od čega njih 52 operativna. Od vozila raspolažu s jednim navalnim vozilom, jednom auto cisternom i tri vozila za prijevoz vatrogasaca, a vatrogasna oprema dostatna je za obavljanje intervencija. Tijekom protekle godine odradili su 25 intervencija od kojih je 10 bilo požara. Ukupno su bila 164 vatrogasca na intervencijama koje su trajale 27 sati i utrošeno je gotovo 200 sati rada vatrogasaca u ukupnoj vrijednosti višoj od 7.200 eura.

-Veseli nas da smo krajem prošle godine uspjeli kupiti novije navalno vozilo za koje smo pribavili i nešto opreme, a nešto će se kompletirati u narednom razdoblju. Ovo je bila velika investicija i bez pomoći Općine Dubravica to ne bi bilo izvedivo. Sada se možemo posvetiti dodatnoj edukaciji i ostalim aktivnostima, a s vozilom vjerujem da će najviše biti edukacije, a ne intervencija- rekao je Horvat.

Podršku Općine Dubravica iskazao je predsjednik Općinskog vijeća Općine Dubravica Ivica Stiperski naglasivši kako su vatrogasci stožerna udruga koja je uvijek spremna za sve izazove.

-Mi na vas računamo u izvanrednim okolnostima, ali vi ste na raspolaganju i prilikom raznih manifestacija koje zahtijevaju tehničku ili ljudsku podršku. Na tome vam neizmjerno zahvaljujemo, a Općina će vas pratiti sukladno zakonu, ali i iznad toga ukoliko bude financijskih mogućnosti- rekao je Stiperski.

Od planiranih aktivnosti valja izdvojiti poboljšanje ustroja organizacije i interventne spremnosti vatrogasnih postrojbi i njenih operativnih članova.

Događanja
Dubravica