FOTO: Vatrogasci slave svetog Florijana, zajedničko obilježavanje po prvi puta u Brckovljanima

VZO Brckovljani ima 500-tinjak vatrogasaca u šest društava
WhatsApp Image 2022-05-04 at 20.19.51

Vatrogasci danas slave svog nebeskog zaštitnika svetog Florijana. Obilježavanje je po prvi puta održano i unutar Vatrogasne zajednice Općine Brckovljani, koja je ujedinila sva društva koja su se okupila ispred DVD-a Brckovljani, odakle su u svečanom mimohodu otišli do crkve Svetog Brcka gdje je služena sveta misa i zazvan blagoslov svetog Florijana da čuva vatrogasce u njihovom plemenitom pozivu.

-Dogovoreno je da misa svake godine bude u drugoj župi unutar naše općine. Svim vatrogascima čestitam njihov dan i želim nam da nas sveti Florijan čuva da imamo što manje požara, a što više druženja- rekao je predsjednik VZO Brckovljani Jurica Ivanić.
Obilježavanju se odazvao i načelnik Tihomir Đuras sa svojim najbližim suradnicima Stjepanom Vinojčićem i Marinom Žafranom.

-Drago mi je što po prvi puta na ovaj način obilježavamo blagdan svetog Florijana. Veseli što su se odazvala sva društva i što smo svi zajedno ovdje. Svim vatrogascima sretan njihov dan- istaknuo je načelnik Đuras, koji je i više nego zadovoljan suradnjom s Vatrogasnom zajednicom.

 

Brckovljani
Događanja
Hrvatska
Općina
Zagrebačka županija