Vatrogasci rezimirali 2023.

FOTO: Vatrogasci DVD-a Bijela Gorica odradili tridesetak intervencija, iza natjecateljske ekipe odlična godina

Ponosna sam na sve udruge koje djeluju na području naše općine, a posebno na vatrogasce koji su nam prvi i za zabavu, ali i za ozbiljne intervencije, poručila je načelnica Marica Jančić
065a9755-7dfd-4ea5-a179-1d02ff03ebcf

Na 56. redovnoj skupštini DVD-a Bijela Gorica okupilo se dvadesetak prijateljskih društava, predstavnici lokalnih udruga te mještani Bijele Gorice kako bi se upoznali s ostvarenim rezultatima društva u protekloj godini te njihovim planovima u nadolazećem razdoblju. Na skupštini je bila i načelnica Općine Marija Gorica Marica Jančić koja je pohvalila rad vatrogasaca.

-Ponosna sam na sve udruge koje djeluju na području naše općine, a posebno na vatrogasce koji su nam prvi i za zabavu, ali i za ozbiljne intervencije. Stoga moram zahvaliti svima koji svoje vrijeme ulažu u rad s vatrogascima na operativnoj razini, ali i onima koji našu djecu pripremaju za ovaj humanitarni poziv. Stoga me veseli kad ovdje vidim velik broj djece, a u čujem da u planu imate po toj temi napraviti i dodatne iskorake- rekla je načelnica Jančić.

DVD Bijela Gorica odlično surađuje s OŠ Ante Kovačića u Mariji Gorici pa kroz razne edukacije i pokazne vježbe uspijevaju privući djecu u svoje društvo. Osim s djecom, u društvu odlično rade i s natjecateljskom ekipom koja je na Kupu DVD-a Petrovina osvojila prvo mjesto, a kolekciju odličnih rezultata upotpunila je pobjeda u Superkupu, dok su na Memorijalu bana Jelačića u Zaprešiću osvojili drugo mjesto. Aktivni su bili i operativni članovi koji su odradili tridesetak intervencija, a tijekom godine uspješno su radili i na uređenju vatrogasnih prostora te popunjavanju opreme.

Događanja
Marija Gorica