FOTO: Vatrogasci Dubrovčaka Lijevog europskim sredstvima nabavili novu opremu

Putem Fonda solidarnosti Europske unije DVD Dubrovčak Lijevi ostvario potporu od 106.121,13 kuna
327725928_511972291044467_1055952388027595084_n

Dobrovoljno vatrogasno društvo Dubrovčak Lijevi protekle 2022. godine ostvarilo je financijska sredstva putem Poziva na dodjelu bespovratnih financijskih sredstava Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske – „Financiranje službi spašavanja za potrebe stanovništva nastalih kao posljedica serije potresa počevši od 28. prosinca 2020. godine na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije, Zagrebačke županije, Sisačko-moslavačke županije, Karlovačke županije, Varaždinske županije, Međimurske županije, Brodsko-posavske županije, Koprivničko-križevačke županije i Bjelovarsko-bilogorske županije“ u ukupnom iznosu 106.121,13 kuna za nabavu nove opreme i dio za pokriće povećane potrošnje/ troškova goriva koji su nastali odlaskom na intervencije.

Krajem protekle godine, nakon provedenog postupka javne nabave, oprema je od strane tvrtke HRT Šarić d.o.o. isporučena društvu te je uručena članicama i članovima Upravnog i Nadzornog odbora DVD-a Dubrovčak Lijevi, odnosno svim operativcima koji s nestrpljenjem očekuju da se ista stavi u uporabu. Dobivenim sredstvima kupljena su 4 interventna odijela,10 odijela za šumske požare, 10 pari vatrogasnih čizama, 9 vatrogasnih kaciga, 8 pari rukavica za tehničke intervencije, 5 pari zaštitnih rukavica, 5 vatrogasnih opasača, motorna pila i 3 radna užeta, a sve u vrijednosti od 103.343,75 kuna.

-Nabava ove opreme veliki je vjetar u leđa svim našim operativnim članovima koji nisu samo aktivni pri odlasku na vatrogasne intervencije, nego i u pogledu sudjelovanja na raznim osposobljavanjima, seminarima i vatrogasnim vježbama. Svake godine pokušavamo kroz prijave na razne natječaje opremati osobnom, skupnom radnom i zaštitnom opremom sve naše aktivne članice i članove, osobito kroz javne pozive Zagrebačke županije, no ova nabava opreme kompletno je opremila naših 10 operativaca, što bi redovnim putem nabave iste trajalo nekoliko godina- naglasio je zapovjednik društva Marko Klak, te istaknuo kako je ova oprema i nagrada za sve operativce DVD-a Dubrovčak Lijevi.

-Svi oni dali su svoj veliki doprinos na tehničkim intervencijama otklanjanja posljedica od potresa na području Petrinje, Gline, Dvora i našeg Ivanić-Grada, tijekom kojih je i veliki dio osobne zaštitne opreme uništen, no tada je bilo najvažnije da pružimo pomoć svima onima koji je bilo potrebno, a to smo svi skupa i učinili- rekao je Klak uz poruku;

-Nadam se da će se ova oprema koristiti više za razna uvježbavanja, a ne na intervencijama kao što su bile one u prosincu 2020. kada nas je pogodio potres- zaključio je zapovjednik DVD-a Dubrovčak Lijevi Marko Klak.

Događanja
Grad
Hrvatska
Ivanić-Grad
Zagrebačka županija