Lijepo sportsko poslijepodne u Dolini kardinala

FOTO: Vatreni uveličali 50-ti rođendan Nogometnog kluba Krašić

Više od pet stotina posjetitelja moglo je uživati u potezima Mandžukića, Olića, Marića, Pokrivača, Vukojevića, Bišćana, Živkovića i drugih igrača koji su obilježili jedan dio hrvatske povijesti
DSC_7279

Posebno svečano i lijepo bilo je ove nedjelje u Krašiću. Osim što je proslavljen titular župe -svetkovina Presvetog Trojstva, te je tom prilikom nadbiskup Dražen Kutleša podijelio sakrament Svete potvrde, u poslijepodnevnim satima na igralištu Nogometnog kluba Krašić odigrana je revijalna utakmica povodom 50 godina krašićkog nogometnog kluba. Svojevrsni je to uvod u obilježavanje ovako značajnog jubileja, koji će svoj vrhunac imati tijekom rujna kada će biti održana i svečana sjednica na kojoj će javnosti biti predstavljena i klupska monografija autora Branka Stipkovića.

Gost Krašića bila je reprezentacija Hrvatske – veterani koje je s klupe predvodio legendarni Zorislav Srebrić, koji je u Dolinu kardinala doveo respektabilan sastav u kojem su bili Mario Mandžukić, Ivica Olić, Silvio Marić, Nikola Pokrivač, Igor Bišćan, Boris Živković i mnogi drugi. Atraktivan protivnik privukao je više od pet stotina gledatelja, koji su u 50. minuti upalili pedeset baklji povodom 50 klupskih godina, a Krašićanci nisu zaboravilu niti nedavno preminulu klupsku legendu Josipa Penića-Miceka.

Domaći nogometaši gotovo sat vremena dobro su parirali Vatrenima, koji su u smiraj utakmice koja se igrala 2×35 minuta došli do uvjerljive 6:1 pobjede. Golom Ivice Olića iz 29. minute Hrvatska je imala vodstvo, koje je podebljao Tomislav Šokota u 45. iz kaznenog udarca. Rezultat se nije mijenjao sve do 67. minute kada je Miroslav Bičanić povisio na 3:0, a samo minuti kasnije Jerko Leko pogađa za 4:0. Golom Marija Pavlića, Krašić dolazi do počasnog pogotka, nakon čega u sudačkoj nadoknadi Šokota i Olić svojim drugim golovima postavljaju konačnih 6:1.

-Pun sam dojmova. Hrvatska je došla u najjačem sastavu, što nam je bilo jako bitno. Vrijeme nas je poslužilo i sve je ispalo super. Željeli smo da i ova utakmica uđe u monografiju povodom 50 godina kluba, zbog čega i proslava ide u dva dijela- kazao nam je predsjednik Nogometnog kluba Krašić Josip Ćuk.

Uoči utakmice domaćini su gostima podijelili i prigodne poklone. Uz predsjednika Ćuka, predstavniku HNS-a Stjepanu Merkašu poklone su uručili i načelnik Josip Petković Fajnik, te upravitelj Župe Presvetog Trojstva Ivan Vučak, koji je i ugostio reprezentativce koji su obišli spomen sobu kardinala Alojzija Stepinca, kao i samu crkvu Presvetog Trojstva.

-Poseban je dan za nama. S nama je prijepodne bio nadbiskup Kutleša, a sada je reprezentacija došla uveličati ovu lijepu godinu kada NK Krašić slavi pola stoljeća svoga djelovanja. Vjerujem kako su svi oni koji su došli uživali- poručio je načelnik Krašića Josip Petković Fajnik, koji se zahvalio vodstvu HNS-a što je prihvatilo poziv i došlo s reprezentacijom u Dolinu kardinala uveličati jubilej Nogometnog kluba Krašić.

Uz HNS, prigodni pokloni uručeni su glavnom sucu utakmice Franu Joviću te Zorislavu Srebriću.

PRIJATELJSKA UTAKMICA
NK KRAŠIĆ – HRVATSKA VETERANI 1:6 (0:1)
STRIJELCI: 0:1 Olić (29), 0:2 Šokota (45-11), 0:3 Bičanić (67), 0:4 Leko (68), 1:4 Pavlović (68), 1:5 Šokota (70), 1:6 Olić (70)
NK KRAŠIĆ: K. Penić, Joha, Magdić, Povrženić, Petković, Drešar, Veselić, Prstac, Ilijanić, Štajcer, Tukić (još su igrali; Mikuš, Grgetić, Šimecki, Matko, Keleminec, M. Penić, Pavlić, Hržic, Do. Štajcer, Ma. Matko, Mat. Matko).
HRVATSKA VETERANI: Pavlović, Antolić, Pokrivač, Živković, Tomić, Vukojević, Agić, Olić, Marić, Mandžukić, Bišćan (još su igrali; Hognjec, Bičanić, Leko, Šokota, Čale, Jurčić). IZBORNIK: Zorislav Srebrić

Krašić
Sport