Novo ruho starog centra

FOTO: Uz Ivanje obilježen Dan Gradske četvrti Centar Zaprešić

Nakon sjednice održana je procesija oko crkve Ivana Krstitelja i služena je sveta misa, nakon koje je tradicionalno zapaljen Ivanjski krijes uz pjesme Zaprešić Boysa
7e99c488-f411-4bff-b72f-58040e50a8df

Gradska četvrt Sjever proslavila je svoj dan uz svetkovinu rođenja sv. Ivana Krstitelja. Tom prilikom održana je svečana sjednica Vijeća GČ Centar, a predsjednik Damir Horvat istaknuo je kako se u posljednjih godinu dana na području četvrti realiziralo vjerojatno najviše projekata ikada.

-Ono što je posebno značajno je da ih je većina financirana sredstvima izvan gradskog proračuna, što govori u prilog odgovornom vođenju grada. Obnovljene su prometnice, izgrađen kružni tok, obnavlja se zgrada Pučkog otvorenog učilišta čiji su radovi pri kraju, kao i zgrada suda- rekao je Horvat te dodao kako je vodstvu Gradske četvrti posebno drago što se obnavljaju stambene zgrade na Trgu žrtava fašizma.

Sjednici je nazočio i gradonačelnik Željko Turk koji je najavio i obnovu Trga žrtava fašizma. Naveo je kako je to svojevrsni početak projekta „Novo ruho starog centra“ jer će ovaj dio grada zaista zasjati novim sjajem. Velik je dio radova već obavljen, kako u obnovi Pučkoga učilišta, tako i zgrade suda.

-Pred nama je i skoro uređenje Trga žrtava fašizma, a ako tome dodamo da uz gradsku inicijativu ide i energetska obnova svih zgrada koje su u starom centru stradale od potresa, onda zaista ona rečenica “novo ruho staroga centra” dolazi u pravo vrijeme i na pravo mjesto. Tu je i razvoj poslovnih zona i uređenje Novih dvora. Zato nije slučajno da se u naš grad dolazi, da se grade i novi stanovi. No, volim reći da bude uravnotežen razvoj, da samu izgradnju prate i svi ostali sadržaji, sportski, kulturni, oni koji se tiču vrtića i škola te društvenoga života- istaknuo je gradonačelnik Turk.

Nakon sjednice održana je procesija oko crkve Ivana Krstitelja i služena je sveta misa, nakon koje je tradicionalno zapaljen Ivanjski krijes uz pjesme Zaprešić Boysa.

Događanja
Zaprešić