FOTO: Umirovljenici Marije Gorice rezimirali lanjsku godinu

Udruga umirovljenika Općine Marija Gorica uspješno je realizirali sve zadane ciljeve tijekom protekle godine
288176800_765519521298217_8391349492294714728_n

Udruga umirovljenika Općine Marija Gorica uspješno je realizirali sve zadane ciljeve tijekom protekle godine. Iako je godina bila zahtjevna radi brojnih ograničenja uzrokovanih korona mjerama, ipak su marijagorički umirovljenici organizirali brojne izlete, druženja, sportske susrete, slavlja… I valja istaknuti činjenicu da se nitko u tim prigodama nije razbolio od korone, a to je rezultat poštivanja mjera i odgovornosti svakog pojedinca.

Kako je glavni cilj osnivanja udruge briga o članovima, bolesnima te socijalnim i materijalnim prilikama članova, osim spomenutih aktivnosti organizirane su i podjela mandarina, ali i ispraćaj preminulih članova. Ako neki član udruge bude duže bolestan ili se vrati kući s bolničkog liječenja može biti siguran da će ga obići njegovi prijatelji iz udruge. Kako se udruga financira isključivo iz Općine Marija Gorica i Zagrebačke županije te članarinom, svoje rashode detaljno planiraju i prema imovini se odnose krajnje obazrivo.

Takvi su i kod planiranja aktivnosti pa za naredno razdoblje nisu previše obećavali ni dodavali prokušanom receptu. I dalje se planiraju izleti, druženja, posjete bolesnima, slavlja za okrugle obljetnice, ali i odavanje posljednje počasti preminulim članovima. S obzirom na to da su vremena turbulentna sve više će se voditi briga o članovima slabijeg imovinskog stanja.

Takve planove, ali i realizaciju u prošloj godini pohvalili su dopredsjednik Zajednice udruga umirovljenika Zagrebačke županije Željko Gašparinčić te načelnica Općine Marija Gorica Marica Jančić, a na dosadašnjoj potpori zahvalio im je predsjednik marijagoričke udruge Dragutin Frkanec.

Događanja
Hrvatska
Marija Gorica
Općina
Zagrebačka županija