FOTO: Ubrani prvi grozdovi

Ove godine održana je tek simbolična berba u sklopu manifestacije „Kak su brali naši stari“

Turistička zajednica Savsko-sutlanska dolina i brigi službeno je predstavila novog direktora Vladimira Šinka, te održala sjednicu. Prema epidemiološkim uputama sjednica je održana na otvorenom, u kleti obitelji Stiperski Josipa, a odmah potom upriličena je simbolična berba u sklopu manifestacije „Kak su brali naši stari“.

Iako je ovo trebala biti 9. velika berba u organizaciji Turističke zajednice, koronavirus sve je sveo na dvadesetak uzvanika koji su ove godine imali priliku ubrati prve grozdove. A taj zadatak dobile su načelnica Općine Marija Gorica Marica Jančić i direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije Ivana Alilović, dok im je na pomoć bio direktor TZ SSDiB Vladimir Šinko.

-Drago nam je da smo uspjeli, na ovaj simboličan način, održati tradicionalnu manifestaciju, a vjerujem da će iduće godine biti održana u poznatom formatu. Iako je korona dosta poremetila planove, pa tako i financije, mi radimo na svim frontovima i vjerujem da će uskoro biti još turističkih novosti s našeg područja- rekao je Šinko.

Direktorica županijske turističke zajednice naglasila je važnost ovakvih prezentacija ruralnih područja radi slanja poruke kako i dalje imamo sigurnih turističkih krajeva i u ovo nesigurno vrijeme, dok je predsjednik Turističke zajednice Savsko-sutlanska dolina i brigi i načelnik Općine Dubravica Marin Štritof podsjetio kako se i na području općine Dubravica kontinuirano ulaže u turističku infrastrukturu, a i Vinski put je jedna od njih.

-Ovih dana započelo je i uređenje vidikovca i odmorišta za bicikliste, a nastavlja se i projekt Ride&Bike-naglasio je Štritof.

Čestitke novom direktoru i želje za uspjeh u narednom razdoblju, Vladimiru Šinku uputili su i načelnica Općine Marija Gorica Marica Jančić te načelnik Općine Brdovec Alen Prelec.