Bez vas nema turizma

FOTO: U Veliku Goricu stigle četiri Ruže Zagrebačke županije

S velikogoričkog područja prestižnu nagradu primili su Ivana Belošević sa svojim štruklima Cipov, Restoran Mon Ami, obrt "HoTur" te Hrvatska pošta
20240610_112538

Turistička zajednica Zagrebačke županije prošle je godine odlučila nagrađivati izvrsnost u turističkom djelovanju te je premijerno najboljima dodijelila Ruže Zagrebačke županije. Ista je nagrada krajem svibnja uručena i ovogodišnjim laureatima, među kojima su četiri Ruže otišle u Veliku Goricu.

S velikogoričkog područja prestižnu nagradu primili su Ivana Belošević sa svojim štruklima Cipov koja je nagrađena za promicanje održivog turizma i očuvanje okoliša, Restoran Mon Ami dobitnik je nagrade za izvrsnu uslugu i inovativnost, obrt “HoTur” nagradu je primio za inovativne proizvode i usluge, dok je Hrvatska pošta nagrađena za društveno odgovorno poduzetništvo.

Za njih je danas u Turističkom uredu TZ Velike Gorice održan prijem kojem su između ostaloga nazočile i direktorice Turističke zajednice Grada Velike Gorice i Zagrebačke županije Maja Toth i Ivana Alilović, te gradonačelnik Krešimir Ačkar.

-Puno se priča da je čovjek ključ uspjeha u turizmu, a vi ste upravo dokaz da je tome tako. Isto tako, u posljednje se vrijeme sve više priča o jačanju kontinentalnog turizma i ste strane vaše su djelatnosti, proizvodi i usluge od iznimne važnosti- naglasila je direktorica TZ Velika Gorica Maja Toth.

Direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije Ivana Alilović istaknula je kako je ovo nagrada za izvrsnost.

-Ruža Zagrebačke županije nastala je kao težnja da pokažemo najbolje od najboljega. Najlakše je biti osrednji, a s Ružom smo pokazali da svi težimo boljem. Kroz ovu nagrada želimo stvoriti jednu zajedničku priču Zagrebačke županije. Također, ovo je želja da naše destinacije dobe novu dimenziju, a bez vas nema turizma- rekla je Alilović, obećavši laureatima daljnju podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije.

Dobitnicima Ruže Zagrebačke županije čestitku je uputio i gradonačelnik Krešimir Ačkar kazavši kako se ovime stvara identitet jednog velikog grada.

-Velika Gorica i naše Turopolje upravo pišu najljepše stranice povijesti u stvaranju identiteta grada od njegovog osnutka i vi ste na tom polju napravili jedan veliki obol i iskorak na najljepši mogući način. Velika Gorica više nije spavaonica, naš grad sve više dolazi na nacionalnu mapu kako povijesno i zaslužuje. Za to su zaslužni ljudi, a bez ovakvih ljudi to bi bilo nemoguće- zaključio je Ačkar.

Turizam
Velika Gorica
Zagrebačka županija