Nastavak ulaganja u komunalnu infrastrukturu

FOTO: U Velikoj Gorici novih 1,5 kilometara asfaltiranih prometnica; GČ Braće Radić i Pleso primjer su sredina kako se “bori” za svoj kvart

Tu su gradske četvrti stavile svoje stranačke, ideološke i sve druge poglede na život po strani i djeluju u konsenzusu tražeći samo jedno - bolji životni standard za svoje sugrađane, poručio je za obilaska gradonačelnik Ačkar
20230621_092719

Grad Velika Gorica nastavio je s “povijesnim ulaganjem” u komunalnu infrastrukturu. Nove stanice na tom su putu bile Gradske četvrti Braće Radić i Pleso, gdje je novim slojem asfalta presvučeno 1,5 kilometara prometnica koje su bile u derutnom stanju.

U Gradskoj četvrti braće Radić novi je asfalt dobila Kolareva od 19-27, pri čemu su uređena i tamošnja parkirališna mjesta, a preasfalitirana je i Bonifačićeva ulica.

-Ovo je bio prvi dio radova u Kolarevoj, sada nam slijedi druga faza u kojoj ćemo produžiti ovu ulicu iz zgrada i izgraditi dodatno parkiralište, jer kao što i sami vidite, sva ova vozila koja stoje bočno uz zgrade su u prekršaju. Znam da je to bolna tema, no taj se problem mora riješiti, zbog čega će ovo postati jednosmjernom ulicom- istaknuo je Josip Kolić, predsjednik Vijeća GČ Braće Radić, rekavši nam kako je u planu do kraja godine i sadnja novih stabala u parku, koji će dobiti i rasvjetu u dogledno vrijeme.

-Kad se sve to završio, ovo će biti jedan lijepi dio kvarta- zaključio je Kolić.

Plepelićeva u Plesu zasjala napokon u novom ruhu

Nakon što je nedavno u Plesu novim slojem asfalta presvučena Ulica Klarići, sada je napokon nakon više godina riješen i problem Plepelićeve ulice, koja je također bila u derutnom stanju.

-Dugo smo godina čekali na sanaciju ove ulice, koja je napokon dočekala uređenje. Vjerujem kako ćemo u sinergiji s gradom u budućnosti realizirati sve naše ciljeve, jer s Gradom i gradonačelnikom Ačkarom imamo sjajnu suradnju- poručio je predsjednik Vijeća Gradske četvrti Pleso, Slavko Perković.

Gradonačelnik Ačkar: Svoje stranačke interese stavili su po strani

Izvedene radove obišao je i gradonačelnik Krešimir Ačkar, koji je još jednom ponovio kako Grad vodi sustavno brigu o svim svojim sredinama, što će nastaviti činiti i dalje.

-Ono što me jako veseli to je suradnja unutar ovih gradskih četvrti, koje su primjer djelovanja, gdje se gotovo sve odluke u obje gradske četvrti donose jednoglasno. Te su gradske četvrti stavile svoje stranačke, ideološke i sve druge poglede na život po strani i djeluju u konsenzusu tražeći samo jedno – bolji životni standard za svoje sugrađane. Upravo to je moderan pristup društvenog djelovanja, kakav može poželjeti svaki gradonačelnik- naglasio je Ačkar.

Ostalo
Velika Gorica