Dobra surdnja Grada Velike Gorice i Hrvatskih voda

FOTO: U tijeku asfaltiranje dionice uz kanal između Petrovine Turopoljske i Lukavca, sljedećeg tjedna kreću radovi na nasipu Drnek-Suša

Hrvatske vode su posljednjih godina uložile 20 milijuna eura na velikogoričkom području
WhatsApp Image 2024-04-03 at 12.24.47 PM (2)

U tijeku je asfaltiranje dionice uz kanal između Petrovine Turopoljske i Lukavca. Radovi su dio investicije Hrvatskih voda, a jutros su ih obišli gradonačelnik Krešimir Ačkar i generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković.

-Ovo će znatno olakšati život našim žiteljima, koji su to čekali desetljećima. Osim što će komunikacija s gradom biti brža, imat će otvoreni pravac kad se oteretni kanal Sava-Odra pusti za vrijeme velikih oborina i potencijalnih poplava-istaknuo je gradonačelnik Krešimir Ačkar, zahvalivši se Hrvatskim vodama i generalnom direktoru Zoranu Đurokoviću, na svemu što su u posljednjem mandatu napravili za Veliku Goricu.

-Zahvaljujući Hrvatskim vodama napravljeni su nasipi u dužini od 7 kilometara, pa tako prošlog ljeta na ovom području nije došlo do poplava onih razmjera kakve smo imali ranije- naglasio je Ačkar.

Vrijednost radova asfaltiranja dionice od gotovo 2 kilometra je 300 tisuća eura, a radove u potpunosti financiraju Hrvatske vode, koje su posljednjih godina uložile 20 milijuna eura samo na velikogoričkom području.

-Prije ovog projekta izgradili smo transverzalni nasip vrijedan šest milijuna eura koji je u cijelosti zaštitio područje Čičke Poljane od poplava. Nastavljamo dalje radove na području Drnek-Suša. Riječ je o nasipu od dvanaest kilometara dužine, a do sada smo proveli natječaj za 7,2 kilometra i radovi su u tijeku. Prethodno je uloženo u otkup zemljišta i projektiranje pa je ukupna vrijednost 14 milijuna eura, ako uključimo već izgrađeni tranzitni nasip koji je vrijedan šest milijuna eura onda govorimo o 20 milijuna eura ulaganja za obranu od poplava- kazao je Đuroković.

Aktualno
Velika Gorica