FOTO: U Rugvici započele ljetne igraonice za osnovnoškolce

Ovom se inicijativom nastoji djeci omogućiti kvalitetno provođenje vremena i edukacije u različitim aktivnostima tijekom školskih praznika

Za učenike Osnovne škole Rugvica započele su prve besplatne ljetne igraonice koje organiziraju Općina Rugvica i Pučko otvoreno učilište Dugo Selo.

– Kako je ova godina bila specifična te su djeca veliki dio vremena provela u svojim domovima, odlučili smo im omogućiti raznolike programe ne bi li svako dijete pronašlo odgovarajuću aktivnost, objasnio je načelnik Mato Čičak.

Naime, ovom se inicijativom nastoji djeci omogućiti kvalitetno provođenje vremena i edukacije u različitim aktivnostima tijekom školskih praznika, a s obzirom na aktualnu situaciju s koronavirusom, igraonice se održavaju na otvorenom te u malim grupama u skladu s epidemiološkim mjerama.

Što se sve nalazi u ponudi, otkrio je načelnik Čičak koji je danas obišao mališane.

– Posjetio sam i okušao se u ribolovu s prvim polaznicima koji su danas već u 9 sati spremno čekali svoj prvi ulov u igraonici “Mali, ali pravi ribolovci”. Osim ribolova u 9 sati je održana i igraonica “Ljetno rolanje” na zadovoljstvo malih polaznika. U popodnevnom terminu će se održati i igraonica za male kreativce te sportska igraonica.