FOTO: U Rugvici položen kamen temeljac za novi vrtić u Jalševcu Nartskom

Riječ je o investiciji vrijednoj više od 12 milijuna kuna, a dovršetkom nove zgrade omogućit će se prihvat još 85 djece

Nakon što je rekonstrukcijom zgrade Društvenog doma Općina Rugvica prije dvije godine prenamijenila postojeći prostor za potrebe Dječjeg vrtića s kapacitetom za 120 mališana, malo je za reći, da se od tada na njezinom području udvostručio broj novorođene djece. Posljedično, stvorila se realna potreba za dodatnim kapacitetima, zbog čega je danas u Jalševcu Nartskom položen kamen temeljac za izgradnju novog objekta.

Riječ je o investiciji vrijednoj više od 12 milijuna kuna za koju su sredstva osigurana iz Fondova EU po mjeri 7.4.1. Ministarstva poljoprivrede, državnog i proračuna Općine. Dovršetkom nove zgrade omogućit će se prihvat još 85 djece.

Početku radova nazočila je, također ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesna Bedeković.

– Ovo je jedan od 500 vrtića koji se trenutno grade, dograđuju ili rekonstruiraju na području cijele Hrvatske te jedan od ukupno osam vrtića u Zagrebačkoj županiji. To je pokazatelj da je ova Vlada prije svega usmjerena na mlade ljude, a u tom smislu Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku ulaže dodatna sredstva za osiguravanje kvalitetnih programa u vrtićima koji će im omogućiti produženi boravak ili rad u dvije smjene, istaknula je Bedeković nadodavši kako je krajnji cilj ravnomjerna dostupnost usluga ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja u cijeloj zemlji.

Uz ministricu Bedeković, kamen temeljac položio je načelnik Općine Mato Čičak koji nije krio svoje zadovoljstvo.

– Pripremali smo se godinu i nešto da pokrenemo projekt i iznimno sam sretan što je došao dan kada u Općini Rugvica započinjemo izgradnju drugog vrtića. Izgradnja vrtića iznimno je bitna za naše ruralne sredine jer kako bi mladi mogli ostati, mi im moramo stvoriti uvjete. Trudimo se, ali bez pomoći Vlade, ministarstva i Zagrebačke županije to ne bismo mogli, istaknuo je načelnik.

Naposljetku, kako se moglo čuti, uz vrtić će Općina osposobiti ambulantu te započeti projekt društveno poticane izgradnje za koju već, nadodaje Čičak, postoji veliki interes.