21. izdanje M-2 Opena

FOTO: U Rugvici otvoren Međunarodni taekwondo turnir M-2; više od 450 natjecatelja u borbi za medalje

U Rugvici su se danas okupili natjecatelji iz pet zemalja: Hrvatske, BiH, Slovenije, Slovačke i Mađarske
WhatsApp Slika 2024-02-10 u 11.49.28_0d3840f5

U Rugvici je danas otvoren M-2 Open, međunarodni taekwondo turnir za kadete i juniore. Turnir organizira Taekwondo klub Rugvica, a ove godine doživio je svoje 21. izdanje. Kako nas je izvijestio predsjednik Taekwondo kluba Rugvica Darko Hrdan, turnir je okupio 453 natjecatelja iz pet zemlja: Hrvatske, BiH, Slovenije, Slovačke i Mađarske.

– Izuzetno mi je zadovoljstvo pozdraviti toliki broj natjecatelja. Na natjecanje se prijavilo više od 650 natjecatelja, međutim to ova dvorana ne može podnijeti. Ovo je maksimum koji možemo odraditi, rekao je Hrdan.

Hrdan je podsjetio kako se ovaj turnir godinama organizirao u Vrbovcu te izrazio zadovoljstvo što je posljednjih nekoliko izdanja održano u domaćoj dvorani. Pritom se zahvalio Općini Rugvica i Zagrebačkoj županiji što ih podržava u nastojanjima da okupe što više djece za bavljenje sportom.

– Naše je geslo – jedno dijete više u dvorani je jedno dijete manje na ulici. Drago mi je da opet odgajamo nove generacije, a moram napomenuti da je kroz ovaj klub prošlo i mnogo hrvatskih taekwondo reprezentativaca. Ponosni smo da su potekli upravo iz ovog kluba.

Otvorenju je nazočila pročelnica Upravnog odjela za kulturu, sport, tehničku kulturu i civilno društvo Zagrebačke županije Jadranka Dujić Frlan koja je ovom prilikom čestitala na uspješnoj organizaciji.

– Zaista je važno promicati sport, a ovakva su događanja lijep primjer kako sport okuplja mlade ljude te kako kroz sport doživjeti razna druženja i sve što uz sportsko natjecanje ide, rekla je Dujić Frlan napomenuvši kako je Zagrebačka županija pokrovitelj brojnih sportskih događanja tijekom godine, a ove je godine iz proračuna za sport izdvojila 1,2 milijuna eura.

Predsjednik Taekwondo saveza Zagrebačke županije Boris Makarun istaknuo je da je rugvički M-2 Open perjanica kada su u pitanju sportski turniri u Zagrebačkoj županiji.

– Ovaj turnir je jedan od značaja za Zagrebačku županiju, a organizira ga klub koji svake godine ima jako dobre rezultate i natjecatelje koji su članovi reprezentacije Hrvatske (…) Taekwondo je jedan od vodećih sportova u Zagrebačkoj županiji, djeca vole ovaj sport i vrlo ga rado treniraju.

Naposljetku, čestitkama na uspješnoj realizaciji još jednog M-2 turnira u Rugvici pridružio se i načelnik Općine Mato Čičak.

– Više od 450 natjecatelja ovdje će u Rugvici pokušati biti što bolji i ostvariti što kvalitetnije rezultate. U tomu im želim mnogo sreće, rekao je Čičak i zaključio:

– Taekwondo klub Rugvica jedan je od kluba koji ostvaruju najbolje rezultate u našoj Zajednici sportskih udruga. Maksimalno ih podupiremo i nastavit ćemo to raditi i dalje. Ovakve manifestacije dokaz su koliko oni kvalitetno rade.

Rugvica
Sport