FOTO: U Rudama otvorena nova ljekarna

Ljekarna će raditi će ponedjeljkom i srijedom poslijepodne, a utorkom, četvrtkom i petkom ujutro

U sklopu prostora Doma zdravlja Zagrebačke županije u Rudama otvorena je ljekarna. Ljekarna u Rudama radit će u istom radnom vremenu kao i ordinacija opće medicine i stomatološka ordinacija – ponedjeljkom i srijedom poslijepodne, a utorkom, četvrtkom i petkom ujutro.

– Ovime smo stanovnicima Ruda osigurali kompletnu i dobro koordiniranu primarnu zdravstvenu zaštitu, rekla je Matea Mršić, voditeljica novootvorene ljekarne, jedne od 19 podružnica Ljekarni Zagrebačke županije.

Kraćoj svečanosti u prigodi početka rada ljekarne prisustvovao je i župan Stjepan Kožić. Zahvalio je Ljekarnama Zagrebačke županije što su uspjele iznaći načina i snage unutar svoga poslovanja otvoriti još jednu ljekarnu.

– To znači da Ljekarne dobro posluju, jer da nije tako ne bi u ovaj prostor mogle uložiti oko 400.000 kuna, rekao je župan te istaknuo da su zaposlenici Ljekarni uvijek bili inovativni.

– Sami rade značajan broj pripravaka, a u vrijeme kada je počela pandemija koronavirusa sami su radili i dezinficijense, dodao je župan.

U ime Ljekarni Zagrebačke županije prisutne je pozdravila Renata Žakman Tomić, zamjenica ravnateljice.

Nakon otvorenja ljekarne, župan je obišao pekarnicu Nikl, u kojoj se proizvodi rudarska greblica, tradicionalni slani kolač, nedavno uvršten u registar zaštićenih oznaka izvornost i zemljopisnog podrijetla na razinu Europske unije. U razgovoru s Andrejasom i Jelenom Nikl upoznao se s procedurom koja je prethodila zaštiti ovoga kolača, koji se sada pod nazivom rudarska greblica smije proizvoditi samo u Rudama, Cerju Samoborskom, Braslovju, Kotarima, Manjoj Vasi, Bukovju Podvrškom i Prekrižju Plešivičkom.