FOTO: U Rakovcu proslavljeno 160. godina školstva

Škola u Rakovcu utemeljena je 1859. godine, a danas moderno zdanje škole pohađa 116 đaka koji imaju jednosmjensku nastavu. Do 2011. godine u Rakovcu se nastava odvijala samo do četvrtog razreda, no tada je vraćena osmogodišnja škola u istoimeno općinsko središte čija je vlast uz pomoć Zagrebačke županije učinila brojne pomake na podizanju kvalitete kako u školi tako i u samoj nastavi.

Između ostaloga, škola je dograđena, napravljena je mala sportska dvorana, pametna učinioca, a škola je opremljena i svom potrebnom informatičkom opremom kao i 3D printerom.

-Time je postignut visoki standard obrazovanja koji nemaju niti puno veće sredine u Hrvatskoj – kazala je za proslava 160. obljetnice školstva načelnica Brankica Benc.

Proslavi ovako značajnog jubileja odazvao se i pomoćnik ministrice znanosti i obrazovanja Momir Karin, koji je kazao kako nema velikih i malih škola, već samo onih dobrih primjera.

-Mislim da ova škola i Zagrebačka županija mogu biti primjer za brigu o odgoju i obrazovanju, a najvrjedniji dio sustava su nastavnici i učitelji koji su se u ovih 160 godina tradicije brinuli za održavanje obrazovanja u ovom mjestu – kazao je Karin.

Veliku podršku u realizaciji brojnih školskih aktivnosti svih ovih godina škola u Rakovcu imala je od strane Zagrebačke županije.

-Ovoliki broj djece u školi, znak je da smo na dobrom putu i sve što smo činili za Općinu Rakovec palo je na plodno tlo- istaknuo je župan Kožić.

U sklopu proslave 160. godina školstva u Rakovcu održana je i izložba o povijesti školstva, a u rad je puštena i novouređena i opremljena školska kuhinja, čime su stvoreni uvjeti za pripremu toplih obroka za učenike, ali i organizacija produženog boravka u školi. 

FOTO: Zagrebačka županija