Prvi uskrsni program u mjestu

FOTO: U Posavskim Bregima premijerno održana potraga za pisanicama

Potraga za pisanicama u Posavskim Bregima održana je po prvi puta u organizaciji Turističke zajednice Ivanić Grad i KUD-a Ogranak seljačke sloge Posavski Bregi
received_722976836716542

Veselo i živahno bilo je u subotu u Posavskim Bregima, brojni mališani i njihovi roditelji, bake, djedovi uključili su se u potragu za pisanicama koje su bile dobro skrivene u dvorištu župnog dvora. Potraga za pisanicama u Posavskim Bregima održana je po prvi puta u organizaciji Turističke zajednice Ivanić Grad i KUD-a Ogranak seljačke sloge Posavski Bregi.

Prije same potrage za pisanicama u centru Posavskih Brega izložena je oslikana velika pisanica te su najmlađi članovi KUD-a Ogranak seljačke sloge Posavski Bregi zapjevali nekoliko uskrsnih pjesama.

-Također napominjemo kako su se u Posavskim Bregima kroz cijeli ožujak održavale uskrsne radionice. Radionice su bile prilagođene dječjem uzrastu, ali su bile zanimljive i odraslima. Na radionicama smo se zabavili s izradom jaja od kaširanog papira, koje smo ukrasili s akrilnim bojama. Odrasli su sudjelovali u radionici ukrašavanja jaja s voskom. Kako ne bi otišli daleko od običaja i tradicije, na zadnjoj radionici prikazana je prezentacija o starinskim običajima u Velikom tjednu i na sam Uskrs- naglasili su iz KUD-a Ogranak seljačke sloge Posavski Bregi, zahvalivši se svima koji su sudjelovali u radionicama.

Događanja
Ivanić-Grad