Upaljena je i prva adventska svijeća

FOTO: U Posavskim Bregima na prvu nedjelju došašća održana duhovna obnova

U svom nagovoru pater Stjepan Ivan Horvat podsjetio je vjernike da je došašće, u kojem iščekujemo Božić, idealna prilika za preispitati sebe
IMG-20231203-WA0050

Mnoštvo vjernika okupilo se na duhovnoj obnovi u župi sv. Maksimilijana biskupa u Posavskim Bregima koja je održana na prvu nedjelju došašća. Voditelj duhovne obnove bio je pater Stjepan Ivan Horvat misionar Krvi Kristove.

U svom nagovoru pater Horvat podsjetio je vjernike da je došašće, u kojem iščekujemo Božić, idealna prilika za preispitati sebe.

-Što smo sve radili dobro i na tome zahvaliti Bogu, ali i što bi mogli popraviti. Jesmo li bili dovoljno odgovorni u življenju života koji nam je povjeren. Jesmo li se pomirili sa svima, oprostili svima, zatražili oprost od onih koje smo povrijedili, jer nama kao vjernicima, ne bi trebalo biti svejedno na koji način ćemo iščekivati i dočekati Božić- naglasio je pater Horvat.

Nakon duhovne obnove uslijedila je sveta misa koju je također predvodio pater Stjepan Ivan Horvat u zajedništvu s domaćim župnikom vlč. Dražanom Mirčićem. Sveta misa završila je izvan bogoslužne dvorane, kod adventskog vijenca, kojeg je pater Horvat najprije blagoslovio, a zatim je zapaljena prva adventska svijeća. Sam čin paljenja prve adventske svijeće animirao je KUD-a „Ogranak seljačke sloge” Posavski Bregi, a prvu svijeću upalio je gradonačelnik Ivanić-Grada, gospodin Javor Bojan Leš.

Ispred bogoslužne dvorane vjernici su mogli kupiti adventske vijence, a prihod od istih bit će uručen obitelji koja u drugu nedjelju došašća po rukama biskupa Vlade Košića krsti svoje deveto dijete. Humanitarnu prodaju božićnih ukrasa imala je i zajednica Cenacolo.

Sve je završilo druženjem vjernika uz kuhano vino, čaj i krafne.

Događanja
Ivanić-Grad
Vjera