FOTO: U Oborovo blagoslovljena kapelica bl. Alojzija Stepinca

Svečanu svetu misu predvodio je mons. Juraj Batelja, postulator kauze bl. Alojzija Stepinca za njegovo proglašenje svetim

U Oborovu je svečano otvorena i blagoslovljena novoizgrađena kapelica bl. Alojzija Stepinca, kojom je Župa svetog Nikole postala brojnija za novi sakralni objekt. Svečanu svetu misu predvodio je mons. Juraj Batelja, postulator kauze bl. Alojzija Stepinca za njegovo proglašenje svetim. Uz mons. Batelju na svetoj misi sudjelovali su upravitelj Župe sv. Nikole biskupa u Bistri vlč. Marko Barišić, upravitelj Župe Uzvišenja Svetog Križa u Dugom Selu vlč. Tomislav Kralj i pastoralni pomoćnik u bistranskoj Župi vlč. Matija Novački.

Iako vrijeme nije išlo na ruku organizatorima, ispred kapelice okupilo se više od stotinu vjernika i mještana, a među njima i načelnik Općine Bistra Danijel Drviš i predsjednik Općinskog vijeća Općine Bistra Krešimir Gulić.

Načelnik Drviš podsjetio je kako se ime Bistre prvi put spominje još 1209. godine, župna crkva sagrađena je 430 godina kasnije, a još 400 godina trebalo je proći da i posljednje naselje na području općine dobije svoj sakralni objekt.

-Raduje me da smo sada zaokružili cjelinu naše župe i vjernicima Oborova omogućili da imaju mjesto za molitvu i u svom naselju. Ovo je godinama bila jedno od najvećih želja mještana Oborova, rekao je Drviš.

Prvi općinski načelnik i današnji predsjednik Općinskog vijeća Općine Bistra Krešimir Gulić podsjetio je kako je gradnja započela još 2017. godine, a dovršena dvije godine kasnije.

-Kako je onda pandemija još bila u punoj snazi, nismo željeli ubrzati završetak. Jednostavno smo htjeli da se blagoslov održi ovako, na svečanosti bez korona mjera, istaknuo je Gulić.

Blagoslov kapelice okupio je veliki broj bistranskih vjernika, a u organizaciji samog događanja sudjelovali su Župa Bistra, Općina Bistra, više bistranskih udruga, mještani Oborova te brojni volonteri i donatori.