Dvodnevna proslava u Župi Blaženog Augustina Kažotića

FOTO: U Lupoglavu obilježen prvi Svjetski dan djece: Gradimo budućnost malim koracima, koracima djece

Tim je povodom podijeljeno 500 Dječjih biblija
WhatsApp Image 2024-05-27 at 15.59.05 (8)

Uz Svjetski dan djece, u subotu je u Lupoglavu u organizaciji KUD-a OSS Lupoglav i Župe svetog Augustina Kažotića održan folklorni susret koji je okupio brojnu djecu. Uz domaće folkloraše u Lupoglav su stigli i gosti; KUD Kloštar, KUD Posavka, KUD Graničar, KUD August Cesarec, HKUD Petar Zrinski, Izvorno folklorno društvo Gradečki Pavlovec i Izvorna folklorna skupina Brčevec.

-Papa je poželio da osim u Rimu ovaj događaj bude obilježen i diljem svijeta. Upravo potaknuti time i mi smo se osjećali pozvanima da organiziramo jedan takav događaj u našoj Župi- istaknuo je velečasni Filip Pavlović uz poruku;

-Želja nam je bila da istaknemo važnost djece, jer oni su naša nada i budućnost. Osim toga i sam Papa Franjo kazao je “da gradimo budućnost malim koracima, koracima djece”.

-Upravo stoga odlučili smo se organizirati ovakve susrete, kako bi u goste našoj djeci stigli njihovi vršnjaci- rekla nam je predsjednica KUD-a OSS Lupoglav Vesna Gruica.

Misno slavlje uoči folklornih susreta predvodio je prečani Matija Pavlaković, rektor Međubiskupijskog sjemeništa u Zagrebu, a uoči mise pročitana je i poruka koju je Papa Franjo uputio djeci.

-Jako lijep prizor. Lijepo je vidjeti ovoliko djece. Čestitka našem KUD-u na organizaciji. Ja osobno sam sretan i zadovoljan, a vjerujem i svi koji su došli u Lupoglav- kazao je načelnik Tihomir Đuras, koji je otvorio prve susrete malih folkloraša u Lupoglavu.

Po završetku istih djeci i mladima je podijeljeno 500 Dječjih biblija.

Brckovljani
Događanja