Tradicija koja traje

FOTO: U Luki završio 11. Filmski festival smijeha

Proglašenje pobjednika u nekoliko kategorija održano je u novim prostorijama Foto film video amatera Luke u koje su uselili neposredno prije ove svečanosti
396502335_1060273191678764_6792172075814091299_n

Foto film video amateri Luke je udruga osnovana prije 20 godina s ciljem da potakne mlade na rad s kamerom i fotoaparatom. Naravno, ne samo da ih potakne već i da im pruži dodatna znanja i vještine u njihovom korištenju, a s vremenom su njihovi planovi i nadopunjeni. FFVAL je krenuo kao filmska sekcija, a danas imaju i STEM sekciju, običnim jezikom rekli bi – robotičare.

Jedan od inicijatora i osnivača ove udruge Mladen Božić nije krio zadovoljstvo ovom obljetnicom, ali i ostvarenim rezultatima u protekla dva desetljeća. Istaknuo je kako ga veseli odaziv djece i njihove ideje koja zajedno pretvaraju u vrlo uspješne projekte i filmove. Najviše ga veseli kad oni najmlađi dođu i s puno energije krenu u istraživanje filma i fotoaparata, ali su oni i ti koji najlakše i najbrže upijaju znanja.

Jedan od projekata koji je najdugovječniji u ovoj udruzi je filmski festival smijeha koji je ove godine doživio svoje 11. izdanje. Obljetnica kluba proslavljena je upravo na velikom finalu ovog festivala, popularno nazvanog FIFES. Proglašenje pobjednika u nekoliko kategorija održano je u novim prostorijama FFVAL-a u koje su uselili neposredno prije ove svečanosti, pa je to bila prilika da svi vide i nove prostore, ali i da izraze zahvalu svima koji su svojim doprinosom omogućili uređenje prostora.

-Iako još nije sve dovršeno vjerujem da se nazire smjer u kojem želimo dovršiti ove naše prostore. Imat ćemo prostor za filmaše, ali i za naše robotičare koji postižu izuzetne rezultate na natjecanjima diljem Hrvatske. Zahvaljujemo svima koji su nam pomogli do sada, ali se i preporučamo za naredno vrijeme, rekao je predsjednik FFVAL-a Mladen Božić.

Završetak FIFES-a iskorišten je i za podjelu zasluženih priznanja najbolje ocijenjenim filmovima, a zaslužena priznanja dobili su i članove sekcije robotičara. Nakon službenog dijela manifestacija je nastavljena uz okrjepu i razmjenu brojnih ideja od kojih će sigurno neka doživjeti svoju premijeru na filmu, ili pak izvedbu u robotičarskoj sekciji.

 

Događanja
Luka