FOTO: U Kučama radovi na nogostupu, NK Turopoljac dobiva teren s umjetnom travom

Nogostup se izvodi u dužini od 220 metara, a njegova je vrijednost veća od 300 tisuća kuna

Primjer dobre suradnje Grada i mjesnog odbora može se vidjeti u Kučama. Na inicijativu Vijeća MO Kuče, Grad je pristupio uređenju komunalne infrastrukture u ovom turopoljskom selu. Trenutno su u tijeku radovi na izvođenju nogostupa u Petrovoj ulici od Društvenog doma do nogometnog igrališta na Knejama.

Nogostup se izvodi u dužini od 220 metara, a njegova je vrijednost veća od 300 tisuća kuna.

-Ovaj nogostup je od strane Vijeća okarakteriziran kao prioritetan kako bi se podigla razina sigurnosti svih sudionika u prometu. To je samo nastavak podizanja kvalitete komunalnog standarda i podizanje sigurnosti u prometu- kazao je prilikom obilaska radova gradonačelnik Krešimir Ačkar, te uputio zahvalu svim mještanima Kuča.

-Zahvala Vijeću Mjesnog odbora koje vodi brigu o komunalnom standardu mjesta, ali isto tako zahvala mještanima Kuča jer zbog provođenja projekta Aglomeracije žive u prašini, blatu i neasfaltiranim ulicama. Ono što mogu tvrditi i dati čvrstu riječ je da sve ono što nije dobro napravljeno da će biti popravljeno, a ono što nije napravljeno bit će u fazi pred nama napravljeno adekvatno i na zadovoljstvo svih mještana- poručio je Ačkar.

Između ostaloga, u Kučama su kraju privedeni radovi na Društvenom domu, a u punom je sjaju i sportski dom Nogometnog kluba Turopoljac, koji bi uskoro za potrebe najmlađi kategorija mogao dobiti i umjetnu travu koja će se postaviti na sadašnjem betonskom igralištu.

-Mi smo zadovoljni suradnjom s Gradom i gradonačelnikom, jer oni su uvijek bili tu kada smo nešto trebali. Njihovu podršku uvijek smo imali, a vjerujem da i dalje nastavljamo u tom smjeru- kazao je predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Kuče, Stjepan Fabijančić.

Svoje zadovoljstvo suradnjom i podrškom iznijeli su i čelni ljudi DVD-a Kuče Krunoslav Milatović te NK Turopoljac Danijel Zagorac.

-Zahvaljujući Gradu dobili smo novi Vatrogasni dom, a to se poklopilo s ovom godinom gdje mi slavimo 125. godina postojanja društva, tako da ćemo sve to objediniti i proslaviti značajnu obljetnicu uz novi dom i blagoslov novih vozila- otkrio nam je Milatović, dok je Danijel Zagorac zahvalio na projektu terena s umjetnom travom.

-Vjerujem kako ćemo time još više omasoviti naš omladinski pogon- istaknuo je Zagorac.