FOTO: U Dubravici otvorena moderna poslovna zgrada s ambulantom i poduzetničkim inkubatorom

Veliki dan za Dubravicu i sve njene žitelje
DSC_5276

Povodom proslave svete Ane, nebeske zaštitnice Dubravice, u istoimenom općinskom središtu otvorena je moderna poslovna zgrada, vrijedna više od 6,5 milijuna kuna. Zgrada se proteže na dvije etaže; u prizemlju je prostor za ambulantu doma zdravlja i ljekarnu, dok se na katu nalaze tri zasebna prostora namijenjena za poduzetnički inkubator, za koji će moći aplicirati poduzetnici koji će se u nove prostore moći useliti po povoljnijim uvjetima.

-Ovdje je uloženu puno truda i energije. Zahvaljujući ministarstvima, Zagrebačkoj županiji i vlastitim sredstvima uspjeli smo kraju privesti ovaj značajan projekt za našu općinu i cijeli ovaj kraj. Ova zgrada ovdje će biti narednih 100, 200 i 300 godina, tako da ovo nije uzalud bačen novac- kazao je načelnik Marin Štritof, za današnjeg otvaranja zgrade.

Većeslav Bergman, ravnatelj Doma zdravlja Zagrebačke županije istaknuo je kako je od ideje do realizacije prošlo tri godine, a najvažnija je bila dobra volja svih onih koji su bili uključeni u ovaj projekt.

-Ovo je jedna od 48 ambulanti Doma zdravlja u kojima se skrbi za zdravlje naših mještana. Cijelo vrijeme skrbimo o toma da svim žiteljima pružimo jednaku kvalitetu i dostupnost zdravstvene zaštite- istaknuo je Bergman.

Veliki obol u realizaciji ovog projekta dala je Zagrebačka županija, kojoj je želja da se svi njezini dijelovi jednako razvijaju.

-Zagrebačka županija i dalje će raditi na isti način, da se sva područja razvijaju na jednako kvalitetan način. Najveću zahvalu ovdje treba uputiti načelniku Marinu Štritofu, koji je prepoznao koja je potreba njegovih mještana. Čestitam vam na tome i nastavite tako i dalje- rekao je zamjenik župana Damir Tomljenović.

Ispred Vlade RH svečanom otvorenju je nazočio državni tajnik u Ministarstvu zdravstva, Tomislav Dulibić.

-Ovo su impresivne prostorije i na tome vam čestitam. Primarna zdravstvena zaštita stup je i osnova zdravstva, koja će ovdje biti na zavidnoj razini- zaključio je Dulibić.

Događanja
Dubravica
Hrvatska
Općina
Zagrebačka županija